Fietsatelier Macharius Heirnis

We gaan er even uit voor reclame

fietsatelier
fietsatelier

Jong geleerd en oud gedaan… fietsen maken in Gent

Op woensdag 17 april kan je in het buurtcentrum  van de  Gentse wijk Macharius Heirnis terecht voor een basiscursus fietsherstel. Wouter Vandenbussche van velovelo leert buurtbewoners hoe ze zelf een aantal basisherstellingen kunnen uitvoeren. Bijzonder aan het project is dat vorige week de kinderen uit diezelfde buurt aan de beurt waren.

” Woensdag  17 april gaan we  een versnelling hoger”: zegt Wouter Vandenbussche. Samen met de kinderen poetsten we de fietsen, leerden we banden oppompen en plakken. Na 2 uur sleutelen en prutsen wouden de kinderen vooral ‘fietsen’! Tijdens de ‘volwassen versie’ is het vooral de bedoeling dat je met specifieke (stads)fietsproblemen kan langskomen en leren hoe je zelf je fiets onderhoudt en hersteld.

Ik was erg verbaasd, zegt Wouter van velovelo, hoe handig sommige kinderen zijn in het vervangen van hun band of het losmaken van hun wiel.

De bedoeling van de workshopreeks is Gentse fietsers handiger en zelfstandiger te maken in het herstellen van hun eigen fiets. De kinderateliers waren alvast een succes, benieuwd wat de volwassenen in hun mars hebben.

Inschrijven voor de workshop kan nog bij het buurtcentrum : Franciska.Vanlauwe@gent.be

Meer info vind je op de facebookgroep van velovelo.

fietsatelier
fietsatelier

Auteur: velovelo

De fietsen(de)maker van Gent. Sociaal geëngageerde fietsenmaker die per fiets en aan huis fietsen herstelt. Daarnaast engageert velovelo zich om Gentse kinderen en jongeren veiliger en bewuster te leren fietsen in de stad via 'herstelateliers' op school te organiseren.

Eén gedachte over “Fietsatelier Macharius Heirnis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: