Naar de Ghelamco Arena (7): is ’t nog ver?

door jandefietser

Het is al lang aangekondigd: AA Gent verhuist.

10jul13, Ottenstadion
10jul13, Ottenstadion

Nieuw stadion, nieuwe gewoontes. Zo heeft AA Gent een heus mobiliteitsplan uit de hoed getoverd. Oké, er zitten nog wat scheve kantjes aan —zo vermeldt de stadionpagina dat het stadion perfect gelegen is, somt daarbij alle autotoegangen op, vermeldt dan dat er “uitstekende parkeerfaciliteiten op wandelafstand” zijn en eindigt met het enigszins wereldvreemde “vlot bereikbaar met het openbaar vervoer”— maar toch, er wordt gewerkt aan nieuwe mobiliteit. Er is ondertussen een Facebookgroep van fietsende supporters, Velo Buffalo, en als de krantenberichten juist zijn heeft men voor de opening het geplande aantal fietsenstallingen verhoogd van 800 naar 1.500. Later moeten dat er 2.800 worden.

10jul13, Sint-Pietersstation
10jul13, Sint-Pietersstation

Fietsen naar het stadion? Dat is toch alleen een optie voor wie vlak bij het stadion woont?

10jul13, Merelbeke Kerk
10jul13, Merelbeke Kerk

Tja, dat hangt natuurlijk af van wat je `vlakbij’ noemt. In de krant was even sprake van een wijk in Merelbeke, vlak bij het stadion, waar men zoveel mogelijk parkeerplaatsen ging voorzien. Het midden van die wijk ligt op 1800m wandelen van het stadion. Tegen 4km/uur heb je daar 27 minuten voor nodig. Het plan is ondertussen afgeblazen —er komt een parkeerverbod in die wijk tijdens de speeldagen— maar die 27 minuten onthouden we.

11jul13, Poeljemarkt
11jul13, Poeljemarkt

Altijd bereid om informatie te geven ging Fietsbult eens kijken hoe ver het stadion nu eigenlijk ligt. We gingen daarbij uit van een fietser die 20 km/u fietst en 10% van de tijd stilstaat aan verkeerslichten en kruispunten. Netto: 18 km/u. Dat is niet echt traag, maar van een sportliefhebber mogen we toch wel iets verwachten. Het resultaat zie je op de verschillende foto’s.

11jul13, Muidebrug
11jul13, Muidebrug

Nu zaterdag 13 juli wordt een mogelijke fietsroute van de Zuid naar het stadion al ingereden. Afspraak om 10 uur aan het Administratief Centrum. Jammer genoeg is de onderdoorgang aan de Stropkaai nog niet klaar: die zal de weg naar het stadion een flink pak korter maken.

Is’t nog ver? Nee hoor.

11jul13, Brugsevaart, Groendreef
11jul13, Brugsevaart, Groendreef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s