Nieuwe fietsenmaker

Onlangs zag ik op mijn weg naar huis, vlak aan het St.-Pieters Station, een logo van een fiets met daaronder een steeksleutel. Dit was me nog nooit eerder opgevallen, dus meteen op verkenning.

Boudewijnstraat, 18-9-2013
Boudewijnstraat, 18-9-2013

Dit bleek een nieuwe fietsenmaker te zijn, en hij belooft dat je fiets de volgende dag hersteld is. Zo’n belofte lijkt op termijn nogal moeilijk waar te maken te zijn, zo’n snelle fietsenmaker zal immers op heel korte termijn populair worden!

Boudewijnstraat, 18-9-2013
Boudewijnstraat, 18-9-2013

Toen de fietsenmaker me foto’s zag trekken met mijn gsm, kwam hij eventjes buiten om te vragen of ik van de pers was, en we bleven even praten. Hij vroeg om om de nadruk te leggen op het feit dat hij geen fietswinkel is, enkel een fietshersteller, je kan er dus niet terecht om een nieuwe fiets te kopen. Voor mij was het logo duidelijk genoeg, maar hij krijgt elke dag blijkbaar meerdere mensen over de vloer die een fiets willen kopen of huren.

Boudewijnstraat, 18-9-2013
Boudewijnstraat, 18-9-2013

Wat ons betreft kunnen er niet genoeg fietsenmakers zijn in Gent, elke bijkomende fietsenmaker is een teken van vooruitgang.
Weet er trouwens iemand hoeveel fietsenmakers en garagisten er in Gent zijn? Het moment dat we meer fietsherstelplaatsen dan autoherstelplaatsen hebben lijkt me in ieder geval het ideale moment om een groot stadsfeest te organiseren.

5 gedachten over “Nieuwe fietsenmaker”

 1. Deze fietshersteller zat vroeger bij ons in Melle vogelhoek. Helaas gaat hij daar weg, omdat er een fietsherstelplaats komt aan Merelbeke station (op 100m). Altijd heel tevreden van geweest, snel vriendelijk en vooral iedereen is welkom (ongeacht type fiets of waar je hem gekocht hebt).

  1. Helaas gaat hij daar weg, omdat er een fietsherstelplaats komt aan Merelbeke station

   Dat kan niet de enige reden zijn, want aan Gent-Sint-Pieters is er nog meer concurrentie, met om de hoek Fiets! en aan de Voskenslaan het Fietspunt uitgebaat door Max Mobiel.

   Misschien omdat er veel meer potentiële klanten naar Gent-Sint-Pieters fietsen dan naar station Merelbeke?

 2. <>

  Klopt… deze fietsenmaker heeft werk genoeg met studentenfietsen, dat hij de luxe heeft om o.b.v. vreemde argumenten de ingewikkeldere fietsen van iets meer vragende fietsers te weigeren. Zoals bij ons het geval was. Gaat er prat op dat alle fietsen, ongeacht waar gekocht, welkom zijn. Niets van, tenzij je een studentikoze fiets binnenbrengt. Racefietsen of MTB werden er al voor verscheidene van ons geweigerd. Met redenen als ‘het is brol’, ‘dat wil niemand nog doen’ en ‘dat men er niet aan schijfremmen werkt, omdat de stukken moeilijk te vinden zijn’, al zijn de stukken origineel rechtstreeks bij Shimano of bij de gemiddelde sportketen te vinden . Hadden graag geld gegeven aan goede stielman, uiteindelijk zelf stukken gekocht en voor nog geen 10 euro alles zelf in orde gebracht. Thans, wilden wij geld geven voor dergelijk simpel werk, omdat we akkoord gaan met uw stelling:

  <>

  Is het van niet willen, of niet kunnen, dat weten wij niet, maar “alle fietsen” en “alle herstellingen” mag alvast weg van het reclamebord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: