Overrompel het Meldpunt Fietspaden (4): Applaus

Dit is zonder twijfel het meest geïmproviseerde stukje fietspad in Gent:

27nov13, 14u45, Sluisweg
27nov13, 14u45, Sluisweg

Het asfalt met steenslag is waarschijnlijk per kruiwagen aangevoerd van de nabije werf. Het bord is `geleend’ van het jachthaventje wat verder. Het korte paaltje moet een echte verkeersbordenpaal vervangen en het groen van de wegmarkering volgt ook niet echt het verkeersreglement, wat doet vermoeden dat het gespoten is met een weggegooide spuitbus van een passerende tagger.

Hier kan je als fietser maar één woord bij bedenken en dat is: hoera!

Een beetje geschiedenis. Bijna een jaar geleden kon je hier lezen hoe men aan de Hamerlandtragel de aansluiting naar het fietspad van de R4 vergeten was. Het heeft meer dan een maand geduurd voor er een voorlopige oplossing kwam. In tussentijd mocht elke fietser door de modder ploeteren. Vorige week was die voorlopige verbinding spoorloos verdwenen in het slijk. De nieuwe brug gaat weldra open, maar er was geen teken dat er aan de Hamerlandtragel plannen waren voor een nieuwe doorsteek.

Vorige vrijdag heb ik dat gemeld aan het Meldpunt Fietspaden; daarstraks was de eerste keer dat ik daar passeerde na mijn melding. En kijk:

27nov13, 14u44, Sluisweg
27nov13, 14u44, Sluisweg

Eindelijk heeft er iemand beseft dat de fiets gewoon een vervoersmiddel is. Dat een fietser niet zegt `een andere keer dan maar’ als hij ergens niet door kan. Dat een fietser die tot aan zijn enkels wegzakt in de modder vloekt dat hij nu een doorgang wil en niet volgende zomer. Dat een fietser dus beter af is met een groen fietspad dat  er vandaag ligt, al moet hij het delen met bootgebruikers, dan met de belofte van een superdeluxe verbinding ooitvanzeleven. De oplossing is misschien niet heel erg elegant, maar je kan wel weer vlot door.

Applaus dus.

(Al hoop ik wel dat er gauw een definitieve verbinding komt die meer ruimte geeft in de bochten.)

5 gedachten over “Overrompel het Meldpunt Fietspaden (4): Applaus”

  1. Reeds op 2 januari 2013 deed ik een melding via meldpunt fietspaden. Na een paar mails kreeg ik op 22 januari volgend bericht: “De doorsteek tussen het fietspad en de Sluisweg ter hoogte van de aansluiting van Hamerlandtragel zal eerstdaags met steenslag verhard worden. Bij de heraanleg van de Sluisweg zal de doorsteek van het fietspad met een gesloten verharding worden gerealiseerd. “

  2. Wel, de eerste keer dat je als fietser door de modder moest ploeteren (zie de link in het artikel) was in de periode half december 1012 tot eind januari 2013; ik had toen een melding gedaan pakweg een week voor kerstmis. Nu verliepen er tussen mijn melding en de oplossing een paar dagen. Geef toe: dat is vooruitgang. Nog beter zou zijn geweest als men ineens een verbinding gepland had natuurlijk, maar dat kan je de improvisator niet verwijten.

    1. Ik geef toe je bent een optimist.
      Dat er eerst bijna een jaar steenlag moet liggen (en dat pas na klachten van fietsers die niet wensen te modderen) en dan pas wat “bric a brac” asfalt wordt gegoten vind ik nu niet bepaald iets om te juichen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s