4 gedachten over “Lichtfeest”

  1. Die foto herinnert me eraan hoe weinig je ziet vanachter het stuur van een auto. Als fietser heb je geen last van de regen, maar als autobestuurder rijd je, zeker ’s nachts, in de regen zo goed als op de tast. Ik snap dan ook niet dat automobilisten in die omstandigheden door een stad durven sjezen aan een waanzinnige snelheid van 8 meter per seconde, of zelfs sneller.

    1. En de zichtbaarheid uit de gemiddelde wagen neemt de laatste jaren alleen maar af. Bredere stijlen vanwege de veiligheidskooi (om de inzittende te beschermen), een niet altijd even doordacht geplaatste gps op het raam, gekleurde folies op de ramen, …

      En als het vriest is het helemaal een ramp met al die automobilisten die denken dat een klein gat in het ijs op de voorruit volstaat om veilig op de weg te kunnen. De verbazing die er uit spreekt als in programma’s als ‘wegmisbruikers’ mensen reageren omdat ze daarvoor (of voor te weinig licht doorlatende folies op de ramen) een boete krijgen is veelzeggend. En daarbij vraag ik me af of er in België ooit wel iemand een boete krijgt vanwege het onvoldoende vrij maken van de ramen? Mijn vermoeden neigt naar neen.

  2. Hoeveel je vanachter een autoraam ziet daar heb ik de laatste 16 jaar weinig ervaring mee. Maar in bovenstaande foto kijk je wel vanuit de cockpit van een velomobiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s