Home

Mail: Noodkreet

15 januari 2014

Origineel bericht ——–
Onderwerp: Noodkreet?
Datum: Thu, 09 Jan 2014 10:30:07 +0100
Van: W
Aan: fietsbult@fietsersbondgent.be

Hallo,

ik weet niet hoe lang deze “noodkreet” al te zien is op het Moscouviaduct, maar ik heb het vaak al gedacht! De frustratie zit bij sommigen blijkbaar al zeer diep.

.

.

Het Moscouviaduct is een echte asfaltzee met amper wegmarkering en er wordt zeer snel gereden, daarom dat ik het in december gemeld heb bij Meldpunt Fietspaden.
Ik ben eens benieuwd of er iets gaat veranderen…

Groetjes,
W

3 Responses to “Mail: Noodkreet”

 1. jandefietser Says:

  Als je kijkt naar de Nederlandse ruimtelijke ordening dan zie je woonwijken die vlot met de auto toegankelijk zijn, maar waar je met de auto niet rechtstreeks doorkan, zodat je geen sluipverkeer hebt. Wel zijn er doorgaande fietsverbindingen. Kijk maar eens naar de kaart van Houten. Hetzelfde effect is in deze buurt gemakkelijk te bereiken door van het Moscouviaduct een fietsbrug te maken. Je hebt op de brug dan plaats genoeg om ook nog tramlijn 4 door te trekken naar Merelbeke.

  • Renaat Says:

   Het klopt dat de ruimtelijke ordening en de aanpak van mobiliteit in Nederland een pak beter is dan hier. Maar Houten is een ‘bijzonder geval’, omdat de stad als Nederlandse ‘groeikern’ zeer planmatig is gebouwd en dus niet te kampen had met historische uitdagingen. Men kan zeker leren van Houten, maar om in een Vlaamse stad hetzelfde te bereiken als in Houten dient men wel heel veel huizen te slopen.

 2. Wouter Says:

  Het verbaast me dat er zelfs geen markering in het midden van de weg is, want net dàt laat de weg heel breed lijken terwijl die blijkbaar “niet breed genoeg is om een fietspad aan te brengen of te markeren” volgens Gentinfo.

  Dit is het laatste dat ik vernomen heb sinds 4 december:
  “Wij hebben uw melding bezorgd aan de Dienst Wegen, Bruggen & Waterlopen Sector Zuid – Gentbrugge/Ledeberg, met het verzoek het nodige te doen en/of u te contacteren. “


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: