Voetbalborden

Zaterdag wordt er aan de Schelde weer gevoetbald.
AA Gent doet zijn best.
Ook om de supporters de weg te wijzen.
Alle middelen zijn goed, zoals borden voor autoparkingzoekers… op het fietspad:

15dec14, 17u51, Ottergemsesteenweg Zuid
15dec14, 17u51, Ottergemsesteenweg Zuid
15dec14, 17u51, Ottergemsesteenweg Zuid
15dec14, 17u51, Ottergemsesteenweg Zuid

Ook fietsers krijgen signalisatie, al werd er op bespaard.
Twee identieke borden staan rug aan rug.
Daardoor ligt de toegang tot de fietsstalling in twee verschillende richtingen:

15dec14, 17u48, Ottergemsesteenweg Zuid
15dec14, 17u48, Ottergemsesteenweg Zuid
15dec14, 17u48, Ottergemsesteenweg Zuid
15dec14, 17u48, Ottergemsesteenweg Zuid

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

5 gedachten over “Voetbalborden”

 1. Het figuurtje op de borden voor de fietsers al eens goed bekeken? Juist! Dat is een wielrenner en geen fietser.
  Zouden ze op de borden voor de auto’s dan een Formule1 wagen afbeelden?

  1. Dat vind ik toch wat spijkers op laag water hoor. Als je die redenering doortrekt, kan je aparte borden plaatsen voor mountainbikes, plooifietsen, ligfietsen, heren- en damesmodellen,…

   Het pictogram is duidelijk herkenbaar: een persoon op een fiets. Dat is het belangrijkste, vind ik.

   1. Natuurlijk is het hier duidelijk dat dit de stalling voor de fietsen aangeeft. Maar ik vind het weer typisch dat wanneer het over fietsers gaat er in de eerste plaats het beeld van de wielrenner naar voren komt in plaats van de gewone dagelijkse fietser.
    Hetzelfde kromme-tenen-gevoel kreeg ik toen ik een paar jaar geleden toen ik naar Villa Vanthilt keek. Ann Tuts en An Swartenbroekx (die twee van FC De Kampioenen) kwamen er vertellen over een fietstocht voor een goed doel. Dat bleek dus geen fietstocht maar een wielertocht te zijn. De dames zaten in de Villa in hun wielersport outfit en bij beelden van de ‘fietstocht’ waren vooral racefietsen te zien en geen gewone fietsen. Het beeld en de perceptie die je dan kweekt, is dat fietsen alleen iets is om te sporten. Alleen iets is voor in het weekend. Terwijl we om veel meer mensen op de fiets te krijgen moeten laten zien dat fietsen een doodgewone dagelijkese bezigheid is die iedereen kan doen. Om naar het werk te gaan, om naar school te gaan, om naar de bakker te gaan. De campagne van een paar jaar geleden in Gent met de ‘gewone fietsers’ in hun ‘gewone kleren’ op de fiets vond ik schitterend om te laten zien dat fietsen heel gewoon is.
    Nog even verder terug in de tijd om die perceptie over fietsen aan te geven. Begin jaren 2000 ging ik nog wel eens aan het station van Halle folders van de Fietsersbond uitdelen om leden te zoeken voor de Fietsersbond en dan kreeg ik vaak als antwoord: “Nee dank u, ik hoef niet bij een wielerclub.” En nog voor ik kon uitleggen dat de Fietsersbond geen wielerclub is maar een belangenvereniging waren ze al weg…
    Er zal nog wel heel wat water door de Schelde, de Dijle, de Zenne en alle andere rivieren vloeien voordat ook de ingenieurs en beleidsmakers ervan doordrongen zijn dat fietsen een doodnormale dagelijkse activiteit is om je te verplaatsen en dat fietsers daarvoor een specifieke infrastructuur nodig hebben. Maar wel met dezelfde eisen voor veiligheid en comfort als voor het autoverkeer.

 2. Zoals hier al dikwijls werd gezegd: alle ideeën worden geboren achter een burootje. Meestal door mensen die van praktische zaken geen kaas gegeten hebben.

 3. Beste fietsers,

  Ik kan jullie meedelen dat de borden ‘A-D-E’ en ‘Andere’ verplaatst zijn naar een andere locatie waardoor het fietspad volledig vrij blijft. Het bord mbt de fietsers is intussen ook vervangen.

  Groeten
  Christophe Dely
  Technische dienst Kaa Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s