Home

Nieuwe fietsoversteek in Lochristi een uitschuiver

17 februari 2014

Image

De Smalle Heerweg in Lochristi is al jarenlang een drukke en gevaarlijke sluipweg, want door de vele nieuwe winkels slibt de parallel gelegen Antwerpse steenweg helemaal vast. En ja, de bewoners klagen dit terecht aan, en vragen maatregelen. Lochristi heeft na veel aandringen uiteindelijk een versmalling geplaatst aan een fietsoversteek waar het fietspad eindigt op de grens met de stad Gent (zie foto boven).

Beter dan niets natuurlijk, maar het kan veel beter. Vergelijk met de nieuwe fietsoversteek in Destelbergen (ook op de grens met Lochristi; zie foto hieronder). Hier is de fietsoversteek in de versmalling opgenomen, wat de oversteek met de helft versmalt.

In Lochristi ligt de versmalling een paar meters naast de fietsoversteek, en de signalisatie van versmalling en oversteek staan apart, zodat de automobilist zelfs niet weet dat fietsers oversteken aan de versmalling.

Image

Lochristi heeft nochtans een actief fietsbeleid. Dit is een slordige uitschuiver. We suggereren de gemeente graag een eenvoudige oplossing: trek de versmalling door tot over de fietsoversteek, vereenvoudig en voeg de signalisatie samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: