Vrolijk

Het is voor een Fietsbultredacteur uiteraard veel leuker om goed nieuws te kunnen brengen en pluimpjes uit te delen dan om weer eens een mistoestand aan te klagen. Toen ik daarstraks op de Burggravenlaan reed haalde ik dan ook met veel genoegen mijn fototoestel boven.

Helaas was ik iets te laat. Op de foto zie je nog net een vrachtwagen met auto’s wegrijden.

22mei14,12u01, Burggravenlaan
22mei14,12u01, Burggravenlaan

Toen ik aankwam stond hij netjes naast het fietspad voor een leverancier. Ik heb het daar nooit anders geweten. Als er bij de autowinkel geleverd of opgehaald wordt parkeert de vrachtwagen altijd naast het fietspad. Een pluim dus voor wie daarvoor zorgt.

Ook zie je dat er gewerkt wordt aan de parkeerstrook. Zoals het hoort staan de paaltjes links van het fietspad. Weer een pluim dus.

22mei14,12u02, Burggravenlaan
22mei14,12u02, Burggravenlaan

Even verder komen we aan een oude bekende. Sinds De achtste poging kan je ook hier vlot en veilig door.

22mei14,12u03, Burggravenlaan
22mei14,12u03, Burggravenlaan

En dan, net als je denkt dat de dag niet meer stuk kan, zie je dit.

22mei14,12u04, Burggravenlaan
22mei14,12u04, Burggravenlaan

Net op de gevaarlijkste plaats van de Burggravenlaan, waar je door de werf absoluut geen zicht hebt en waar automobilisten ook geen zicht hebben en bovendien geen fietsers verwachten, daar staat een camion. Volgens de commentaar van Anneleen op De achtste poging staat die er bovendien al uren. Heeft er iemand een idee hoe vaak daar politie passeert? Heeft er trouwens iemand een idee hoe vaak het gebeurt dat een camion die zo gevaarlijk staat wordt weggesleept?

6 gedachten over “Vrolijk”

  1. Het antwoord zal volgens mij zoiets zijn: “De problematiek is ons bekend. Er wordt frequent geverbaliseerd. In de mate van de beschikbaarheid van het personeel wordt de plaats aangedaan om te verbaliseren.”

    In de Gaston Crommenlaan staan er al weken aan een stuk auto’s op de verhoogde stoep en deels op het fietspad, de politie vindt nog geen 5 minuten de tijd wegens ‘beperkte personeelscapaciteit’…

    1. Nochtans, de politie van de wijk verveelt zich te pletter. Zo hebben ze, zoals hier al verteld, de werf van op de foto’s acht keer bezocht in plaats van de eerste keer hun werk te doen. Dat betekent toch dat ze tijd op overschot hebben.

  2. Op het einde van de Stropbrug (richting Gent St-P); daar waar het ‘nieuwe’ fietspad een bochtje krijgt net voor het kruispunt met de Ottergemsesteenweg; staat er ook zeer regelmatig een auto geparkeerd op het fietspad. Ik passeer er maar 3 keer per week; en ik denk dat ik er gemiddeld 2 keer per week een auto geparkeerd zie staan. Nu kan je daar natuurlijk nog gemakkelijk uitwijken zonder problemen, maar het toont toch wel het grote gebrek aan respect aan tegenover fietsers. (en het gaat hier soms om jonge ouders, gezien de stickers op de auto’s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s