Home

Hoffelijkheid !

3 juli 2014

Limburg is de fietsprovincie. Een reisje waard om dit alles te ontdekken.

Limburg is de fietsprovincie. Een reisje waard om dit alles te ontdekken.

Niet overal is het kommer en kwel.

7 Responses to “Hoffelijkheid !”

 1. Ronnius Says:

  In Destelbergen (Heusden) zijn er werken aan de gang in de Zevengemede. Daardoor moeten de fietsers door de Wellingstraat om naar het jaagpad te rijden. Daar staan ook borden (en een fiets op de straat geschilderd) om de autobestuurders er op te wijzen rekening te houden met de fietsers.
  Nu nog autobestuurders die daar ook effectief rekening mee houden en niet alleen aan hun snelheid denken.

 2. Renaat Says:

  Is zo’n bord ‘mooi’ of is het eerder verontrustend? Waarom moeten er borden worden geplaatst die andere weggebruikers verzoeken om aandacht te hebben voor fietsers? Voor zover ik weet dient men in het verkeer altijd aandacht te hebben voor alle andere verkeersdeelnemers.

  • yves Says:

   Zoals zo vaak in het leven: mooi èn verontrustend. Mooi omdat het helpt om de omslag te maken. Verontrustend omdat de omslag nog niet gemaakt is.

   • Renaat Says:

    Enerzijds begrijp ik die manier van handelen en de goede bedoelingen van de overheid. Aan de andere kant ondermijnt zo’n handeling de bestaande regels en normale normen waardoor op locaties waar niet zo’n bord staat het handelen eerder slechter dreigt te worden. Ook borden ‘niet sluikstorten’ hebben eenzelfde absurditeit in zich. Alsof men borden gaat plaatsen: “hier geen mensen in elkaar slaan a.u.b.” en “in dit restaurant mag er niet op de grond gespuwd worden” of …

  • Frans Says:

   Het extreme voorbeeld zijn de schoolomgevingen. Daar heeft men zowat alles geprobeerd: zebra’s, octopussen, schooltassen met een “30”, fluopoppetjes,… Het gewone verkeersbord (driehoek met kinderen) heeft sinds jaar en dag NUL effect. Dan maar “Voor onze kinderen, rijdt voorzichtig”, “Straat met veel spelende kinderen”, … Inderdaad verontrustend zolang de omslag uitblijft.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: