Home

Debat Kink in de Link. Harte tijden voor zachte weggebruikers.

15 november 2014

Gent zit vol met harde barrières. E17, E40, R4, R40, steenwegen, spoorwegen, Schelde, Leie, kanalen hakken de stad in tientallen, of zijn het honderden (?) eilandjes. Vele eilanden zijn vooral autogericht of helemaal niet verbonden. Daarom is dit een boeiend debat.

Debat Kink in de Link. Harte tijden voor zachte weggebruikers.

Het afgelopen jaar hebben Trage Wegen, Trein Tram Bus, Fietsersbond en Grote Routepaden met het project Kink in de Link de barrièrewerking van harde lijninfrastructuurlijnen voor zachte weggebruikers in kaart gebracht en hebben ze nagedacht over hoe het wel kan.

Dit deden we door ook jouw barrières en goede oplossingen te verzamelen op http://www.kinkindelink.be. In twee pilootgebieden (Kortrijk-Wevelgem-Menen en de zuidrand van Antwerpen) gingen we met de inwoners na welke invloed de barrières hebben op hun verplaatsingsgedrag en wat er nodig is om hen vaker op de fiets en de benen te krijgen. We analyseerden literatuur uit binnen- en buitenland om tot beleidsaanbevelingen voor onze politici te komen.

De volgende stap: in debat gaan met de betrokken actoren om hen de uitdagingen voor te leggen en samen constructief na te denken over oplossingen. We nodigen jou dan ook graag uit voor het debat ‘Kink in de Link’, harde tijden voor zachte weggebruikers. Tijdens het debat gaan alle infrastructuurbeheerders, Provincie Oost-Vlaanderen, het kabinet van minister Weyts en een ervaringsdeskundige uit Nederland nadenken over hoe dergelijke barrières weg te werken en in de toekomst te voorkomen. Greet Op De Beeck legt hen op de rooster.

We verwelkomen jou graag op dinsdag 18 november tussen 20u en 21u15 te Gent in het Provinciehuis Oost-Vlaanderen (Gouvernementstraat 1) voor het debat. Het debat vormt de afsluiter van de Inspiratiedag van Smove, waar je zeker ook welkom bent op de vele namiddagsessies en het Dine Inspiré.
smove

Inschrijven
Het programma van de Inspiratiedag begint om 13u30 en bestaat uit een namiddaggedeelte, een Diner Inspiré en een avondgedeelte (waar het debat onderdeel van uitmaakt). Dit schema maakt één en ander nog duidelijker. Deelnemen is gratis, hier inschrijven is noodzakelijk.
Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Een organisatie van…
Netwerk Duurzame Mobiliteit en Provincie Oost-Vlaanderen, in samenwerking met Autopia, Bond Beter Leefmilieu, BUZz, de Elektroboot, de Fietsersbond, Mobiel 21, Taxistop, Trage Wegen, TreinTramBus, INTEC (Universiteit Gent), Verenigingen voor Verkeersveiligheid en de Voetgangersbeweging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: