De Loop: Poortakkerstraat

In de Poortakkerstaat is een dubbelrichtingsfietspad voorzien.
Momenteel is dat een grasstrook.

Poortakkerstaat
Poortakkerstaat

Het blijft wachten op de uitvoering, daar zal wel een reden voor zijn.
Maar laat ons redelijk zijn.
Een jaar vertraging en een baan waar veel vrachtwagens rijden en ook veel leerling autobestuurders, dit is niet de locatie om de fietsers hier tussen te laten laveren.
Enkele fietspictogrammen op het wegdek volstaan niet.
Poortakkerstraat
Poortakkerstraat

Dit is een doekje voor het bloeden.

8 gedachten over “De Loop: Poortakkerstraat”

 1. Het perfecte beeld van het Gentse fietsbeleid: een piepklein symbooltje op asfalt naast een toekomstig fietspad. Een likje verf naast een vage belofte. Om fietsers aan te sporen tot hoffelijkheid tegenover haastige automobilisten die het rondpunt verderop zelfs in tegenwijzerszin nemen? The Loop is een staaltje van ruimtelijke ordening en stedenbouw in zijn meest brutale vorm: back to the sixties.

  1. Het is onbegrijpelijk dat het stadsbestuur dit laat gebeuren en het is ook moeilijk te geloven dat dit over het hoofd gezien wordt: plannen worden gepubliceerd, stedenbouwkundige vergunningen geleverd en nadien laat de beheerder doodleuk alle fietspaden weg. Dat kan dus zomaar…

   We kunnen maar vermoeden wat daarachter steekt, maar de conclusie dat er onbekwaamheid of kwade wil achter steekt, is gauw getrokken. En met een vage belofte (“ze komen er nog wel”) moeten we het maar doen.

   Als voorbeeld van politiek cynisme kan het wel tellen.

 2. Dit is de enige wegenwerf van de projectontwikkeling op Flanders Expo die 100% in de handen van de stad Gent ligt. Het pad is gepland, maar ik ben vergeten wat de reden was dat het niet mee in de aanneming van de wegenwerf zat. De logo’s zijn hier onnozel oplapwerk, maar liever dit dan niks. Hopelijk zijn ze geen voorbode van een administratieve slakkengang.

 3. Je kan hier altijd het cliché bovenhalen “dat het vroeger erger was”, in dit geval een vreselijke kasseiweg. Ook even opmerken dat dit buiten de bebouwde kom ligt. Je kan dus fietsen op de berm. Comfortabel is anders. Het stadsbestuur kan misschien verkeersborden plaatsen met “Opgelet padden!”, dan is het leed gedeeld.
  Ligt de reden van het gebrek aan fietspad niet aan misgelopen onteigening? Daar heeft het Gents stadsbestuur ook wat ervaring mee.

 4. Ik fietste er enkele weken geleden en ik voelde mij een echte indringer. Wanneer het autoverkeer in beide richtingen gescheiden wordt, dan voelt het als fietser zeer onwennig aan om tegen de stroom in te moeten rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s