11 gedachten over “Wensen (2)”

  1. Wellicht de provincie, die dit fietspad op de oude spoorweg Zelzate-Eeklo in trajecten aan het aanleggen is, in samenwerking met de gemeenten.

  2. Op autorijbanen zie ik nooit hoge obstakels die 100% van de eigen rijbaan innemen en al helemaal niet met op zeer korte afstand een ander obstakel in het midden waardoor lage snelheid en korte draaicirkel verplicht opgelegd worden.
   Voor fietskarren en bakfietsen is dit zeer hinderlijk.

   Een vergelijkbare opstelling op een autorijbaan zou gewoon problematisch zijn voor langere voertuigen of met aanhangwagens.

   Die ontwerpers en goedkeurders wens ik voor 2015 een fietstocht, zodat ze misschien voor de eerste keer in de praktijk meemaken wat hun ontwerpen veroorzaken aan fietsongemakken en fietsonveiligheid.

  1. Men is daar zelf al verder. Buiten een ondertussen aangepaste beslissingsboom en ‘paaltjestool’ waarmee men kan beslissen of men paaltjes best kan weghalen/niet plaatsen zijn er al diverse steden en gemeenten die een ‘paaltjesproject’ hebben gedaan en tientallen/honderden paaltjes hebben verwijderd.
   http://www.fietsberaad.nl/?lang=nl&repository=Tool+palen+op+fietspaden

   Vlaanderen loopt spijtig genoeg weer 2-3 decennia achter, dit terwijl er geen enkele financiële reden is om niet onmiddellijk anders om te gaan met paaltjes.

 1. Dit is een obstakel dat “nog meevalt”. Op 1 November heb ik een rit gemaakt Gent-Eeklo-Bassevelde-Zelzate-Gent. Daarbij de oude spoorbedding tussen Bassevelde en Zelzate volgend. Daar waren verschillende overgangen met dubbele hekkens afgezet die de hele weg zo versperden dat er nauwelijks doorkomen aan was. En dan nog was er iemand die een gat gevonden had om er met de SUV op te gaan touren.

 2. Tijd voor een bekentenis: op de plaats van de foto staan er twee beugels. Ik heb er eentje weggegimpt. Overigens: de dubbele hekkens tussen Zelzate en Bassevelde zijn, als ik me niet vergis, vorig jaar verder uit mekaar gezet. Vroeger was er helemaal geen doorkomen aan, behalve met een eenwieler.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s