Home

Saskes

6 maart 2015

 

Komt het er van na al die jaren? We lezen het volgende :

Na van een tussenkomst van Guy Reynebeau over het aanpassen van het Sluisbrugje waardoor de oversteek tussen de Vlaamsekaai en Oud-Gentbrugge comfortabeler moet worden voor voetgangers en fietsers, kreeg Reynebeau vandaag via Schepen Filip Watteeuw het bericht dat Waterwegen en Zeekanaal de aannemer opdracht heeft gegeven tot realiseren van de gevraagde verbreding en het aanpassen van de aansluithellingen.

De werken zullen in het eerste kwartaal van 2015 worden uitgevoerd.

Het brugje is een populaire oversteek voor wandelaars en fietsers. Maar omdat de smalle sluisbrug een hoge opstap heeft, moeten fietsers er thans telkens afstappen.

Het bericht doet vermoeden dat we nog niet direct een echte brug krijgen. Afstappen zal waarschijnlijk nog altijd nodig zijn. Wel ziet het ernaar uit dat je door de aansluithellingen vlotter de brug op- en af geraakt. Dat is zeker goed nieuws voor de gebruikers met een bakfiets of een aanhangwagen of gewoon met een fietstas vol boodschappen. Ook de verbreding zal voor hen het leven gemakkelijker maken. Het is nog afwachten of de nieuwe oversteek breed genoeg wordt om mekaar te kruisen: nu moet je vaak wachten om iemand van de overkant voor te laten gaan.

14mei11, 11u32, Sluizenweg

14mei11, 11u32, Sluizenweg

2 Responses to “Saskes”

  1. Eva Van Eenoo Says:

    Het eerste kwartaal van 2015 dat is dus nog deze maand. Mijn bakfiets popelt al om de oversteek te maken!


  2. Aan de snelheid dat moet gehandeld worden doet bij mij het ergste vermoeden.
    Ik zit te wachten tot ik met de trike ligfiets ook via deze doorgang de oversteek kan maken… Ik hoef dat niet aan 20 km/u te kunnen maken en wil (voorlopig) wel wachten op een tegenligger. Maar zonder obstakels van de ene kant naar de andere geraken zonder af te moeten stappen is toch het minste wat je kan verwachten. Zonder obstakels bedoel ik dan ook zonder die beugel, met de ligfiets (2 wielen) raak ik daar nauwelijks langs (kant Ledeberg). Of dallen die los liggen en slecht liggende kasseien ook kant Ledeberg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: