Critical Mass

Voor wie meer naar Fietsbult kijkt dan in zijn agenda:

23apr15, 20u00 Woodrow Wilsonplein
23apr15, 20u00 18u00 Woodrow Wilsonplein

Uitleg vind je bij Ugent1010

Voor wie niet tot bij Facebook geraakt:


IJveren voor de rechten van de fietser om aan te tonen dat er wél een alternatief bestaat voor ons verstikkend mobiliteitsprobleem, dat is waar Critical Mass voor staat. In andere steden is het reeds een vaste waarde waar maandelijks duizenden mensen op hun tweewielers springen. In Gent, de stad doorspekt met eenrichtingsstraten, kasseien en gevaarlijke kruispunten nog niet…

Daarom gaan wij op 23 april voor het eerst in onze carrière in Gent op pad in een poging de straat te herwinnen op de auto’s! We maken er een aangenaam fietsritje van, waarop iedereen van harte uitgenodigd is: kinderen, bakfietsen, bmx’kes, tandems, lowriders,… Zo maken we duidelijk dat er wél een alternatief is voor ons verstikkend mobiliteitsprobleem.

In het thema ‘fietslawaai’, drijven wij ons decibelvolume op tot ze dat van de auto’s overstijgt. Brengt daarom gesmeerde stembanden, toeters, fietsbellen, megafonen, muziekboxen, spaakkralen, schreeuwerige neefjes en uw iets te luide vrienden mee!!

*Ride daily, celebrate monthly*

WAAR? We spreken om 18u af op het Woodrow Wilsonplein op het Zuid, voor de ingang van de bibliotheek.

3 gedachten over “Critical Mass”

 1. Om hoe laat zei u?

  in uw eigen woorden: 23apr15, 20u00 Woodrow Wilsonplein /WAAR? We spreken om 18u af op het Woodrow Wilsonplein op het Zuid, voor de ingang van de bibliotheek./

  Euh…

  vgr, Piet

 2. Het was een leuk evenement en zeer goed georganiseerd door de studenten/studentinnen. We moesten het doen zonder politiebegeleiding, maar zijwegen en kruispunten werdenvakkundig afgesloten. Ik voelde me wat onwennig in het begin, ik ben met name niet het type ‘actievoerder’, maar gaandeweg werd het toch aangenaam.
  Onschatbaar zijn de verbaasde gezichten van andere verkeersdeelnemers tijdens het traject, ook de lachende gezichten, chauffeurs die meetoeterden voor de ambiance, opstekende duimen.
  Persoonlijk wat ontgoochelend nieuws. Ik zal vanaf een bepaald moment niet meer met mijn S-Pedelec welkom zijn. Blijkbaar is de EU verordening 168/2013/EG in voege getreden, normaliter was dit toch voorzien in 2017? Gevolg: mijn fiets wordt gepromoveerd – sorry, gedegradeerd – tot een… bromfiets. Met alle economische, juridische, persoonlijke gevolgen vandien. Een beleid maakt of kraakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s