Home

Gent daagt uit

24 april 2015

Het valt te lezen op de website van de stad Gent: vanaf 22 april wordt het gebied binnen de R40 zone 30 (met uitzondering van de assen Nieuwe Wandeling – Blaisantvest, Zuiderparklaan en F. Rooseveltlaan – G. Callierlaan; op deze assen blijft de snelheidslimiet 50 km/u). Om dat nieuws aan iedereen duidelijk te maken hebben Stad Gent en de Politie Gent een sensibiliseringscampagne uitgewerkt onder de noemer “Gent daagt uit”.

Gent roept iedereen op om de zone 30 te steunen door een persoonlijke uitdaging aan te gaan.

Bij die actie hoort een soort van postkaart:

Gent daagt uit

Gent daagt uit

gentDU2c

Die kaarten zijn van hetzelfde formaat en van dezelfde lay-out als de kaarten die, lang geleden, gemaakt werden om te sensibiliseren tegen foutparkeerders. Als een auto hinderlijk geparkeerd stond en een fietspad versperde of het zicht belemmerde kon je zo’n kaart onder de overtredende ruitenwisser steken. Ik vermoed niet dat de bedoeling is dat je de nieuwe kaarten onder een voorbijscheurende ruitenwisser die meer dan 30 km/uur rijdt steekt.

One Response to “Gent daagt uit”

  1. Frans Says:

    “Leuk”, het onvermijdelijke woord is gevallen.
    De volledige Coupure en de rijbaan langs de Leie tussen centrum en R40 liggen al jaren in zone 30 maar daar is nog altijd niets van te merken. Leuk? Een ander voorbeeld: de Henri Dunantlaan. De enige ingreep van het stadsbestuur op deze rechtlijnige as (deels zone 30) is het vervangen van verzakte klinkers door vlak asfalt waarop laagvliegers zich uitleven. Leuk?
    Er bestaat maar één uitdaging: dat er in zone 30 niet meer dan 30 wordt gereden. Van een virtuele wegcode wegversiering wordt niemand beter. Afspraak in juni in de Keizer Karelstraat?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: