Home

Gent Jazz

13 juli 2015

Velen kiezen bewust, anderen omdat het nu eenmaal gemakkelijkst is, om met de fiets naar Gent Jazz te gaan.

Deze mensen zou men moeten belonen. Kleine reductie op de inkomprijs? Goede fietsstallingen? Waarom niet een bewaakte stalling ?

Foto’s zeggen meer dan woorden.

Gent Jazz

Gent Jazz

 

Bijlokekaai

Bijlokekaai

Bijlokekaai

Bijlokekaai

10 Responses to “Gent Jazz”

 1. taaner Says:

  En worden de “vips” nog altijd 1,5 km met auto’s rondgereden om de 250 m. vanaf hun parking (hogeschool Henleykaai) naar de ingang te overbruggenh?


 2. ik vind dat elke fietser die naar de gentse feesten komt een fiets vergoeding moet krijgen dat stimuleert de mensen om de fiets te nemen in plaats de auto ik ben er voor stander van

 3. Hilde Says:

  Eigenlijk is dit wel heel schandalig.
  Ik ken de situatie ter plaatse niet, maar zijn er eigenlijk wel fietsstallingen? Waarom worden er bij elk groter evenement niet standaard extra stallingen geplaatst?
  Gent Fietsstad? Dacht het niet 😦


 4. Nu ja. Vaak zijn er wel stallingen genoeg in de omgeving, maar zijn mensen te lui om 50 meter te stappen…

  • Chris S Says:

   Maar staan de fietsrekken niet steeds volledig vol? Een drietal maand geleden fietste ik op een zondag doorheen Gent, en werkelijk overal zag ik volle fietsrekken, nergens kon ik een fietsrek gebruiken. Nochtans weinig volk op straat, dus het kwam niet van de toeristen. Wellicht dus studentenfietsen? Ik heb m’n fiets dan maar aan een reling vastgeklonken.
   Anderzijds fietste ik eens de Korenmarkt op, en dit terwijl de ondergrondse fietsparking daar nog voor geen 1/5de gevuld was, krioelde het bovengronds van gestalde fietsen aan de winkels. Er was ook geen toezicht in de ondergrondse parking, het loket was leeg –> onveiligheidsgevoel. Dus ergens klopt het wel wat je zegt.
   Men kan met goede signalisatie en plannetjes wijzen op fietsparkings en -stallingen, zeker bij evenementen.
   Wat er ook van zij, ik vind dat er veel te weinig bewaakte fietsparkings en overdekte fietsstallingen zijn in Gent, en een gebrekkige signalisatie. Ik weet niet of er bij bepaalde evenementen de extra fietsstallingen in het oog worden gehouden door politie of security?
   Zouden de camera’s van de fietsenstalling Vooruit al aangesloten zijn?
   Daarentegen zijn er een 10-tal ondergrondse autoparkings, goed voor zo’n 6600 auto’s, gesignaleerd met een verkeersgeleidingssysteem tot aan de stadsrand met o.a. zicht op vrije plaatsen. Hoeveel heeft dat gekost?
   ’t Zal voor binnen duzend jaar zijn, maar dan is de mensheid misschien al lang vergast, verkoold, verdronken – door zichzelf.

  • Hubert Says:

   Dit is wel iets anders,80 % van de fietsen staat aan leuningen vast of ergens wildweg.De dichts bijzijnde grote veilige stallingen zijn station Gent St Pietters of Korenmarkt ? en dan de tram nemen ?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: