Home

Het einde van een vakantie

19 augustus 2015

07aug15, 17u37, N251/N410, Nederland

07aug15, 17u37, N251/N410, Nederland

07aug15, 17u38, N251/N410, Nederlands-Belgische grens

07aug15, 17u38, N251/N410, Nederlands-Belgische grens

07aug15, 17u39, N251/N410, Belgié

07aug15, 17u39, N251/N410, Belgié

6 Responses to “Het einde van een vakantie”

  1. Hilde Says:

    Schitterende foto’s, vandaag en gisteren, die helaas pijnlijk de vinger op de zere wonde leggen. Het lijkt erop dat men in België fietsers liever ziet gaan dan komen. De uitdrukking “Moord met voorbedachte rade” komt in me op.

  2. Frans Says:

    Het einde van … de beschaving. In 14-18 werd hier voor het eerst in de geschiedenis een landsgrens volledig fysisch afgesloten. Nochtans was de fiets allang uitgevonden en gebruikt.

  3. Chris S Says:

    Bijna surrealistisch maar helaas realiteit. De fietser ziet het niet enkel, hij voelt het ook: putten, bulten, scheuren in het wegdek laten plots goed van zich ‘horen’. Van pestgedrag gesproken.

  4. Vervaeke Marc Says:

    Dat is nu de reden waarom wij tevreden zijn met jaarlijks enkele korte fietsvakanties in Nederland. En inderdaad, op weg naar Breskens zeggen we telkens: hier begint Nederland.

  5. JanG Says:

    Ben net terug van een trip naar Frankrijk, via Henegouwen. Geloof me: het kan véél slechter dan hier in Vlaanderen! Vlaamse fietspaden zijn beschamend naast het Nederlandse voorbeeld, maar zijn een fietsershemel als je ze vergelijkt met wat bij onze Franstalige landgenoten te vinden is. Helaas heb ik er geen beelden van, maar stel je dit voor: een “fietspad” in de stijl van onze moordstrookjes, maar slechts een halve meter breed en met een flinke helling zijwaarts (Ath). Of een fietspad van pakweg 70 cm breed, met één helft op asfalt en de andere helft een betonstrook, met een niveauverschil van pakweg 6 cm… En dat gedurende vele kilometers na elkaar. Fietspaden als opvangstrook voor grint, fietspaden vol onkruid en dichtgegroeid met gras… Je moet echt een zeer cynische politicus zijn om dit vol overtuiging als “fietsinfrastructuur” te verkopen.

    • Vervaeke Marc Says:

      Ook juist. Vorige week de hoofdweg genomen van Anvaing naar Ronse: de takken hangen er over de ganse breedte van het strookje “fietspad”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: