Megafoon (2)

Sta ons toe tweemaal de megafoon te gebruiken.

Uno:

10sep15, Brugge
10sep15, Brugge

Wie rondom een station gestald was ving deze flyers:
09sep15, keukentafel
09sep15, keukentafel

Onze eerste fietstelweek komt eraan.
Meer weten?
De site met info is -hoe kan het ook anders- fietstelweek.be
Het lijkt op is de coming out / het eerste wapenfeit van het jonge Fietsberaad Vlaanderen.
Applaus.

Due:
Nog meer applaus voor dit standpunt van Karel Van Keymeulen in de Gentenaar van 9 september.

GENT GEWOGEN

DIE EEUWIGE WERKEN

Zonder twijfel, er zijn te veel wegenwerken ineens. Maar als de Brabantdam er als een motorcrossterrein bijligt, dan zijn die werken nodig. Dat al die werken ellendig lang duren, dát kun je zeggen. Beslist.
Is Gent in deze barre tijden dan onbereikbaar? Neen, tot op het heden kan iedereen het centrum bereiken. Alleen duurt het wat langer. Ook met het nieuwe mobiliteitsplan zal het centrum bereikbaar blijven. Die parkeergarages op de Kouter of aan Sint-Michiels verdwijnen niet.
Het kan geen kwaad te herinneren aan wat Sas van Rouveroi (Open VLD) bijna twintig jaar later over het door hem in 1997 ingevoerde mobiliteitsplan zei: ‘Revolutionair? Helemaal niet. In Vlaanderen was Gent een voorloper, in Europa niet.’ Wel, Gent is nog steeds geen voorloper in Europa. Ga maar eens kijken in vergelijkbare steden als Groningen, Münster, Nantes of Zürich.
Stel dat elke fietser weer met de auto gaat rijden. Niemand zou nog vooruit geraken. En dan telt Gent nog niet eens zo veel fietsers. De tijd dat de auto bijna alle openbare ruimte kon opeisen, is al lang voorbij. Zelfs de middenstanders van Oudburg, de straat van Herman Brusselmans, zijn gewonnen voor een autoluwe straat.
Natuurlijk heeft het mobiliteitsplan zwakke plekken: de stadsring R40, de park-and-rides, het weinig performante openbaar vervoer. Schepen Watteeuw heeft nog werk. Mensen willen weten hoe ze met het nieuwe mobiliteitsplan hun zaak of hun huis zullen kunnen bereiken. Automobilisten van buiten zullen na de invoering goed moeten nadenken over de te volgen route. Ja, iedereen zal zich moeten aanpassen.
Maar van ingrijpende werken zullen we ook na 2018 niet verlost zijn. Of wat dacht u van de Dampoort, tramlijn 7, de Heuvelpoort en de mogelijke afbraak van het viaduct aan Gent Zuid?
Karel Van Keymeulen

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “Megafoon (2)”

Plaats een reactie