Trage (fiets)wegen

GentbruggeNieuw Gent

Rijsenbergest.

Startmoment 3

Tijdens het derde startmoment van Trage Wegen Gent op 7 november, stellen we u graag voor aan de vele trage wegen die zich bevinden tussen de Watersportbaan en de wijk Macharius-Heirnis. Tijdens de wandelingen, die starten tussen 10u en 11u, komt u alles te weten over het project en hoe u eraan kan deelnemen. Wenst u niet te wandelen, kom dan naar het filmpje kijken. Nadien kan u op de infomarkt het hokje kiezen waarvan u in de komende maanden de trage wegen wilt inventariseren.

Vergeet je buren en vrienden niet mee te brengen!

Link startmoment 3: https://www.facebook.com/events/1666898590258123/

Help mee de trage wegen in Gent te inventariseren. Trage wegen zijn een korte veilige verbinding naar werk, school, vrije tijd,…
Die willen wij in kaart brengen en hebben daar jou hulp voor nodig! Ben je gebruiker, bewoner of wil je een wandeling maken langs de trage wegen in de stad kom dan zeker langs!

 

Trage Wegen Gent
‘Trage Wegen Gent’ is een groots project van Trage Wegen vzw in samenwerking met de stad Gent en provincie Oost-Vlaanderen. We verkennen wandelpaadjes, doorsteekjes en fietswegen. Inwoners gaan op pad om de wegen in kaart te brengen. Via onder andere een interactieve site formuleren wandelaars en fietsers voorstellen en ideeën. Wat kan beter of anders? Hoe kan het netwerk van paden en wegen versterkt worden? Hoe kunnen trage wegen bijdragen aan de leefkwaliteit van de stad? Samen met de Gentenaars ontwikkelen we een toekomstbeeld voor het tragewegennetwerk van Gent en hoe dit past binnen het stadsinitiatief ‘Ruimte voor Gent – Structuurvisie 2030’. Dit project gaat van start in het najaar van 2015 en loopt tot midden 2018.

 

Link website trage wegen Gent: http://www.tragewegen.be/gent

 

 

5 gedachten over “Trage (fiets)wegen”

  1. Mogen wij nog plekken verwachten in Gent waar je als voetganger veilig kan stappen? Recent een Franse toerist ontvangen in onze stad die geschokt was door het fietsgedrag op voetpaden en in de voetgangerszone. Als je de laatste verkeersborden “verboden voor alle verkeer-fietsers” weghaalt is het hek helemaal van de dam. Ook dergelijke borden hebben een bestaansreden, ondanks een soms verfoeilijk gedoogbeleid dat meer met demagogie dan met tolerantie te maken heeft. De wegbeheerder gaat ook niet vrijuit. Zo werd op het einde van de Sint-Pietersaalststraat, waar de tram de Krijgslaan kruist, een fietspad op hoogst ongelukkige wijze aangelegd middenin een breed voetpad. Dat voetpad is nu tot twee strookjes herleid en de inrichting is een uitnodiging om alle voorzichtigheid los te gooien.

    1. Frans,het is niet alles of niets.Maar naar een woonwijk voldoende breed en met aangepaste snelheid (zoals auto’s door woonerf rijden) wat kan daar op tegen zijn .

        1. Juist, een echte ramp snel sluipverkeer door woonerven.Dus wat leren we hier uit ? Voor fietsers zelfde door winkelstraten ,stads trage wegen = snelheid en gedrag aanpassen. In beide gevallen,de infrastructuur verbeteren en ….Handhaving .Meer moet dat niet zijn .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s