6 gedachten over “Schipper mag ik overvaren (2)”

  1. Dit is een midden eilandje voor een halve fiets !! Waardeloos Zouden de verantwoordelijken dit durven gebruiken of hun kinderen hier met gerust hart laten oversteken ???

 1. Ik kreeg van de wegbeheerder een aantal jaar terug dit antwoord op een vraag over deze situatie : “op het kruispunt van de Afrikalaan met de Koopvaardijlaan was vroeger een oversteek aanwezig. Deze werd verwijderd uit veiligheidsoogpunt. De oversteek lag tussen 2 bochten waardoor de zichtbaarheid van het aankomende verkeer zeer beperkt was op de oversteekplaats. Er werd ook vastgesteld dat er amper overstekende voetgangers waren en het gaat hier ook om een brede weg die moet overgestoken worden”
  Op die manier kon m’n vraag geschrapt worden van het to do-lijstje…

  1. Is mij niet duidelijk welke de max. snelheid daar is nog 70 of al 50 km/u.? Vanaf spooroverweg (thv Decathlon) zou het al 50km/u moeten zijn. De bewoners van de appartementen langs deze invalsweg mogen een racebaan ( theorie 70km/u)
   oversteken op een zebrapad ! Ook wegschilderen ?

   1. Daar is het nog 70, maar enkele meters later wordt het 50, dus realistisch gezien kan je daar geen 70 meer rijden zonder wat later de snelheidslimiet te overtreden (of hard te remmen). Natuurlijk gaat in de praktijk iedereen pas 50 rijden enkele honderden meters na de plaats waar de snelheid verlaagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s