Home

VOKA-enquete

12 oktober 2016

Van: Y
Verzonden: dinsdag 11 oktober 2016 18:15
Aan: ‘Profactsteam@profacts.eu’
Onderwerp: ENQUETE

Hallo,

Ik vulde net de VOKA-enquete in.
De gegevens kan u best wissen, want ik woon niet in 8000, maar in 9000. (1 blad in bijlage)
Ik vulde ze in om zo de kans te krijgen de vragen te lezen.
161011voka2

Dat wil ook zeggen dat elke andere Gentenaar / Antwerpenaar / Belg / Nederlander die deze enquète in deze of gene richting wil beïnvloeden dat ook kan.
Naar mijn aanvoelen is de enquete zeer erg georiënteerd op autogebruikers.
Zo draait de check van “knooppunten” louter om autoknooppunten.
161011voka1
Geen woord over de 2 grote stations, terwijl Gent Sint-Pieters verhoudingsgewijs het grootste verkeersknooppunt van Gent is.
Geen woord over de kwaliteit van De Lijn, toch zeer belangrijk voor mobiliteit van werknemers.
Het woord “fiets” valt drie maal.
Of was het vier? 🙂
Kortom: u bedoelt dit waarschijnlijk goed, maar de bril is zéér autogekleurd.
Mobiliteit is méér dan dat.
Een degelijke enquete is méér dan dat.

Met vriendelijke groeten,

Y

5 Responses to “VOKA-enquete”

 1. Frans Says:

  Inderdaad zeer “gerichte” vragen en de onmogelijkheid om niet op een dwingende vraag in te gaan. Dergelijke enquêtes zijn waardeloos, behalve om “churnalism” te voeden. Sommige kranten puilen uit van oppervlakkige bijdragen die beginnen met “Uit onderzoek blijkt…”, “Volgens een enquête…”,…

 2. Chris S Says:

  VOKA behoort in de eerste plaats tot het economisch leven. En is dus volledig naar zijn opportunistische aard gekleurd.
  Het geestesleven eist naar zijn aard een streven naar volledige vrijheid (en enkel in het geestesleven hoort concurrentie thuis). Op die manier streeft men naar echte waarheden. Een doorbreken van het economisch leven in het geestesleven werkt ziekmakend en is één van de hoofdoorzaken van continue sociale crisissen. Een eenheidsstaat bevordert daarbij enkel de sociale miserie. En de media (behoren tot het geestesleven) zijn al lang niet meer onafhankelijk, ze worden allen een soort pravda’s.
  Deze enquête is waardeloos prul.

 3. jandefietser Says:

  Erg geöriënteerd op autogebruikers? Ik lees als vraag ‘Het prioritair aanpakken van knelpunten zoals Heuvelpoort en Dampoort, etc’. Dat zijn voor mij als fietser knelpunten bij uitstek. ‘Hoe tevreden bent u over de mobiliteit op volgende knooppunten?’, gevolgd door een lijst van negen plaatsen waar een normale fietser niet durft komen. ‘Een bedrijfscoach die bedrijven begeleidt rond de mobiliteit in Gent’. Dringend nodig om mensen aan te moedigen te fietsen. Alleen de parkeervragen zijn autogericht, al de rest is fietsgericht. Denk ik toch.

 4. stijn (ceo profacts) Says:

  bedankt voor de reacties. (a) mobiliteit in Gent is ook belangrijk voor mensen die kort of lang Gent bezoeken. Daarom is ook hun mening van belang. Uit de cijfers blijkt dat 2 belangrijke groepen vooral hebben ingevuld : mensen die in Gent wonen en mensen die in Gent werken (b) Het is een survey over mobiliteit, niet over auto’s. Uit de cijfers blijkt trouwens dat veel mensen die de fiets als belangrijkste vervoermiddel gebruiken, ook hebben deelgenomen. Wel blijkt de gemiddelde respondent nogal verknocht blijven aan zijn of haar auto. (c) uit technische, methodologisch en inhoudelijke checks blijkt dat de survey zeker niet werd gemanipuleerd, dit blijkt zowel uit de antwoorden als uit de checks met ip adres als uit parameters zoals duurtijd en controlevragen (d) de survey is bedoeld om mensen hun mening te laten geven, niet enkel bewoners maar ook mensen die in Gent werken en/of ondernemen. Dit is een belangrijke stakeholder en hun mening vragen lijkt me geen “waardeloos prul”.

  • yves Says:

   Bedankt voor uw late reactie. De vragen van de enquète lazen echt niet als een bevraging over alle aspecten van de Gentse mobiliteit. Ik las bij de vragen een autobril, maar kan me vergissen. Ik vergis me niet in het feit dat openbaar vervoer totaal in uw plaatje ontbrak. Werknemers die zich op die manier verplaatsen konden zich nergens over uitspreken. Maar we staan uiteraard open om de wetenschappelijke parameters van uw enquète te leren kennen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: