Sterk

Het is er het weer voor:

170103hoesterkknipsel

Vandaag hoorde ik een dame nog zeggen: op je fiets voel je tenminste het weer.

161218-22
161218-21

Als u nog niet naar buiten gekeken hebt, het witte tapijt ligt over Gent.
Geniet ervan!

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “Sterk”

  1. Als ik rondsnuister vind ik als antwoord op de vraag ‘hoeveel vermogen levert een gewone stadsfietser?’ meestal ongeveer 100 watt. Vermits de volledige vraag van de graffito is ‘hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur bij harde wind zichzelf een weg baant?’ zou ik zeggen: ongeveer een 150 watt. Is dat het juiste antwoord? Goedgetrainde beroepsrenners halen meer dan het dubbele van dat, natuurlijk.

  2. Voor mij mag die zin meteen op de Drongensesteenweg geschilderd worden, als verbinding tussen twee fietspaden waarvan een stukje vlak vóór Kerstmis officieel werd ingereden. Bijna één maand later is daar op de Drongensesteenweg nog helemaal niets veranderd: geen wegmarkering, geen waarschuwingsborden (zelfs geen voorlopige), geen Lidar, niets! De fietser die probeert over te steken heeft de keuze: in daluren gokken hoe snel voertuigen over het Brughuizeken vliegen of zich tijdens de spits murwen tussen een accordeonfile, waar een voertuig op elk ogenblik weer kan aanzetten.
    De “Gasmeterlaanrechtspraak” stelt dat ook minderjarigen in de bebouwde kom het risico van snelheidsduivels moeten kunnen inschatten; zoals bij het oversteken van de Drongensesteenweg binnen de bebouwde kom. Die uitspraak van een ervaren en gerespecteerd politierechter zorgde destijds voor verontwaardigde reacties, omdat de 14-jarige slachtoffers bij het oversteken van een dubbele rijbaan zonder oversteekplaats de klap met een voertuig die vermoedelijk 110 reed (ipv 50) niet hebben overleefd. Het vonnis was vooral een sneer naar de wegbeheerder die niets had ondernomen om een kaarsrecht stuk R40 met autowegprofiel aan te passen aan de realiteit van zone 50. Op het gauw markeren van een zebrapad op de plek van het ongeval na, heeft het meer dan tien jaar geduurd vóór de Gasmeterlaan een “zachter” profiel kreeg. De huidige situatie op de Drongensesteenweg is vergelijkbaar met de Gasmeterlaan op het ogenblik voor voornoemd drama. Gauw markeren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s