Persbericht: Fietsersbond en Gents MilieuFront delen tulpen uit aan fietsers

Het kruispunt Verlorenkost en Coupure Links brengt twee belangrijke fietsroutes samen.
Coupure Links is de drukste fietsas van Gent. De route die er mee kruist (komende van Lindenlei richting Baertsoenkaai / Bijlokekaai) brengt fietsers van de stad naar het station en de Blaarmeersen.
Met andere woorden, dagelijks steken er duizenden fietsers over.
Doordat veel automobilisten dit kruispunt ook gebruikten om richting centrum Gent te rijden, ontstonden hier vaak soms onveilige situaties.

Rijen aanschuivende auto’s die via de Verlorenkost de Kortrijksepoortstraat wilden bereiken, zorgden ervoor dat fietsers te weinig ruimte kregen.
“Dit is vanaf vandaag gelukkig verleden tijd. Dankzij het Circulatieplan verandert deze plek in een fietserskruispunt”, zegt voorzitster van de Gentse Fietsersbond Eva Van Eenoo.
Dat is meteen ook de reden waarom Fietsersbond Gent en Gents Milieufront honderd fietsers vandaag trakteerden op een bloemetje.
“De veiligheid en het comfort van fietsers is niet alleen toegenomen, dankzij de autoknip ontstaat er hier een nieuwe plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Minder ruimte voor auto’s betekent hier extra levenskwaliteit”.

03apr17, Albert Baertsoenkaai

6 gedachten over “Persbericht: Fietsersbond en Gents MilieuFront delen tulpen uit aan fietsers”

  1. Ik zat de wachten op de knip aan de Verlorenkost. Op zondag reed ik wel per fiets van Sint-Amandsberg naar Mariakerke maar als het tijdens de week moest dan nam ik de bus. Vooral tijdens de spits kon het in de Verlorenkost zo druk zijn dat ik ervan in paniek raakte. Hopelijk ga ik ook minder (haastig) verkeer ervaren in de Jozef Plateaustraat dat “dringend” tussen de Verlorenkost en Vooruit moet rijden. De eerste keer (wellicht binnenkort) dat ik tijdens de week naar Mariakerke moet, ga ik de fiets nemen, het zou me een pak rustiger moeten zijn 🙂

  2. Wat is dat toch tegenwoordig met dat overbeloningsgedoe? En wat mot ik met een tulp die aan het einde van de rit verflenst is? 🙂
    Maar wel zeer goed dat de Verlorenkost bevrijd is, het was daar altijd een ramp door het autoverkeer. De fietsers hebben een plekje herwonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s