Driehoeken

Een beetje kunstliefhebber weet dat chaos vaak mooier is dan orde.
En dat je met driehoeken toffe dingen kan doen.

Op straat komt de chaos der driehoeken vanzelf:

08aug17, Antwerpenplein

Het is gewoon een vervolg op deze Fietsbult.

Ook aan het Sint-Pietersstation ligt zo’n puzzeltje, maar dan zonder driehoeken:

27apr17, voorlopige tramtunnel /Sint-Denijslaan

16aug17, voorlopige tramtunnel /Sint-Denijslaan

16aug17, voorlopige tramtunnel /Sint-Denijslaan

Deze verbreding van de “oprit” naar het fietspad via de “voorlopige tramtunnel” was een zeer geslaagde kleine ingreep. Dat maakt de draaicirkel zoveel vlotter. Dank u Wegenwerkers van de Stad Gent!

20apr17, voorlopige tramtunnel /Sint-Denijslaan

Oh ja, u kent ze ondertussen wel, er zijn ook de toffe én (naar mijn smaak) kunstige verfdriehoeken van het Circulatieplan:
10maa17, Sint-Pietersnieuwstraat

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

5 gedachten over “Driehoeken”

 1. Ik heb ooit eens een zot uit deze ingang/uitgang (?) https://goo.gl/nHeuLQ zonder uitkijken zien uitdraaien op hoge snelheid naar het fietspad Kon. Fabiolalaan – was ik 5 m verder dan zat hij pardoes op mijn fiets – om even later wederom zonder omkijken hier https://goo.gl/7Urrtw de Kon. Boudewijnlaan in te draaien. Een gedrogeerde student zeker? Ik verschiet van niks meer tegenwoordig. Op de Kon. Fabiolalaan verwachtte ik ook niet direct dat daar überhaupt iets uit dat hol kan komen. Er stond anno 2016 nergens iets aangeduid. Want hebben die fietsers vandaaruit voorrang op fietsers op de Kon. Fabiolalaan?

  1. Niets aangeduid? Wegenprofiel en zebrapad wijzen toch duidelijk op een kruispunt (met fietspaden en voorrang van rechts). Maar laat dit de pret niet bederven van deze speciale-driehoekenrubriek: het gaat hier immers niet over de “officiële” omgekeerde driehoek maar over de gekke sporen van slordige wegenwerkers en “knip”ontwerpers.

   1. Een zebrapad dat langs het fietspad loopt is toch daar niet direct een waarschuwing voor mij, het stopt daar ook halverwege en voor hetzelfde geld moeten ze voorrang verlenen. Welk wegprofiel? Moeten we nu elk wegprofielke in de gaten houden? De fietspadklinkers lopen over dat stukje door hoor, pas verder is het wat beton, om dan weer over te schakelen op klinkers. Op het fietspad richting station ziet men echt niet goed dat er iets vanuit dat ‘gat’ kan komen hoor en zeker niet met voorrang. Want dat gebouwdeel met glaspartij staat daar voor en maskeert eigenlijk een stuk die opening. En het is ook geen excuus om als een zot de voorrang te pakken zonder kijken. Kan daar ook een (dienst)auto uit komen?
    Slordig werk vind ik trouwens niet zo amusant, het schept verwarring op een fietspad in de al zo grote chaos in ’t verkeer en -wetgeving. En kunst word weliswaar vaak uit een zekere chaos geboren, maar het uiteindelijk werk staat daar niet aan gelijk, laat staan dat dit de schoonste kunstvorm zou zijn. Tjah, met die hedendaagse (anti-)kunst die geen tegenspraak duldt worden ps en kk verheven tot kunst waar men steeds een intellectuele abstracte uitleg aan toe moet voegen opdat bepaalde mensen ten minste die zever zouden slikken.

 2. Waar staan hier de verkeerslichten voor de fietsers vanuit de tunnel ? Want er staan op de dwarsstraat …

  Vanuit de tramtunnel, MOET het fietspad verplicht doorgetrokken worden (ipv oversteekplaats die er ligt)

  Een aanduiding van het afwijkende voorrangstraject zou hier trouwens wel op zijn plaats zijn …

  1. Op de voorlaatste foto zie je in de verte, aan het kruispunt, een B15 staan. Ongeveer anderhalve meter naar rechts, achter het gebouw staat een verkeerslicht voor fietsers die uit de tunnel komen. Qua opstelling niet ideaal, je ziet het pas als je in de laatste 10 meter voor het kruispunt bent.

   Op foto 3 staat het verkeerslicht tussen het spandoek met letter B en de blauwe T-vormige verlichtingspaal. Als je op de foto klikt zie je nog net de bovenkant van het verkeerslicht.

   Het is daar ook een punt waar fietsers massaal het rood licht negeren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s