2 gedachten over “Dodenwake 16 februari 2018”

 1. Tot mijn spijt kan ik niet aanwezig zijn op de dodenwake.
  Mijn minuut medeleven-stilte heb ik op 10.11 gehouden, toen ik het kruispunt voorbij moest, langs de tent en langs de uiteen gekatapulteerde fietsbrokstukken.

  De oorzaak van dit verschrikkelijke ongeval was een frontale aanrijding binnen de Hoogstraat en staat los van wat ik zelf als volstrekt onveilig aanvoel op deze plaats:
  Zowat dagelijks moet ik vanuit de Peperstraat de Hoogstraat dwarsen richting Holstraat. De wegbeheerder heeft in de Peperstraat en stopstreep geschilderd op zowat 15 m van het kruispunt. Ik negeer die nutteloze streep en rijd voorzichtig verder, mijn voorwiel een meter het kruispunt op tot ik beide zijden van de Hoogstraat kan overzien, waarna ik me haast naar de overkant.
  Iedere keer heb ik heimwee naar de spiegel die daar ooit stond voor de gevel van het toenmalige bankkantoor en heimwee naar de geruststellende verkeerslichten (waar verkeersfundamentalisten blijkbaar niet willen van weten binnen een zone 30…).
  Voor mij is dit kruispunt een black spot. Hopelijk wordt er niet op een volgende wake gewacht om eraan te sleutelen.

 2. De enige oorzaak van dit verschrikkelijke ongeval is verkeerscriminaliteit van de ergste soort. Aan “geruststellende” verkeerslichten heb je met roodrijders dezelfde risico’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s