Home

Zondag

13 mei 2018

5 Responses to “Zondag”

 1. Etienne Says:

  Voorrang is iets tussen bestuurders (van voertuigen) en op een zebrapad geldt wettelijk geen voorrang maar moeten bestuurders voetgangers voor laten gaan, althans bij ons (en ook in België denk ik): https://vvn.nl/standpunten/voorrang-voor-voetgangers. Het is wel goed dat de adviezen op deze zakjes voor alle weggebruikers gelden. Bij ons waren de raadgevingen langs het fietspad (oogcontact maken) in het begin alleen voor de fietsers bedoeld. Ik heb daar toen tegen geprotesteerd en nu zijn ze ook afgebeeld voor de automobilisten. Goed zou zijn om de meest voorkomende fout na snelheidsovertredingen (geen voorrang verlenen, of voor laten gaan, aan rechtdoorgaand verkeer door afslaand verkeer dus OOK voetgangers) er ook op te zetten. Veel automobilisten en andere bestuurders weten dit blijkbaar niet. Misschien iets voor de andere kant van het zakje. Of hebben ze hier de regel toegepast dat mensen maar drie dingen in hun RAM-geheugen kunnen plaatsen?

  • Lodewijk Says:

   In België staat in wegcode artikel 12.4bis:
   “De bestuurder die een trottoir of een fietspad oversteekt, moet voorrang verlenen aan de weggebruikers die overeenkomstig dit besluit gebruik maken van het trottoir of fietspad.”

   Goed dat je, bij de Nederlandse variant ervan, geprotesteerd hebt omdat het in het begin alleen voor fietsers bedoeld was.

   In België lijken veel autobestuurders voorrang aan rechts niet meer te kennen. Misschien omdat alle drukke wegen voorrangswegen werden en ze nauwelijks nog weten wat ze moeten doen op niet-voorrangswegen?

 2. Flat Boy Says:

  Denk dat ze hier vooral de regel hebben toegepast dat je de burger als een kleuter moet behandelen.
  Wat voor een in trieste troep is dat toch…

  • Frans Says:

   Een aantal weggebruikers gedragen zich ook als kleuters, maar zijn, anders dan kleuters, immuun voor dergelijke campagnes.

 3. Chris S Says:

  150 000 euro belastingsgeld voor één maandje be-lache-lijke campagne. Ik heb het echt gehad met die onzin. Dat men misschien best de zgn. 3 E’s eens doorneemt?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: