Fietsdroom sp.a Gent

Dit is deel 1 van een reeks waarbij de Gentse politieke partijen hun fietsdroom met u delen.
Corneel trok als eerste partij:

29sep18
29sep18

Onze droom voor fietsend Gent :

Wij maken verder werk van een veilig, comfortabel en conflictvrij fietsnetwerk over het ganse Gentse grondgebied dat ook verder aansluit via fietssnelwegen en het bovenlokale fietsnetwerk met de omliggende gemeenten en steden. Enkel op deze wijze zullen ouders zorgenvrij hun kinderen alleen naar school laten fietsen, maar kunnen en durven ook ouderen van dagen hun eerste stappen via e-bike zetten.

Om te zorgen voor een aangename en gezonde fietsomgeving, bundelen we deze infrastructuur bovendien maximaal met de groenassen en het waternetwerk.

Waar er missing links zijn, maken we het komende legislatuur tijd voor maximaal ongelijkgrondse kruisingen ofwel via onderdoorgangen of via nieuwe fiets- en voetgangersbruggen. We maken hiervoor een prioriteitenkaart van alle missing links en conflictueuze kruispunten voor het ganse grondgebied. We gaan hierbij dus niet voor second best oplossingen zoals lichtengeregelde kruispunten maar voor vlotte veilige doorstroming zonder telkens te moeten stoppen of kleinere obstakels te overwinnen (in de vorm van bv ‘borduren’) . Of het nu over een woonwerk/schoolverplaatsing gaat of over recreatief fietsverkeer: we willen stressvrij kunnen fietsen in Gent!

Al fietsend zorg je niet alleen voor je eigen gezondheid maar bouw je aan een ‘gezonde’ maatschappij, waar ruimte ontstaat voor Gentenaars om elkaar ongedwongen te ontmoeten. Een stad waar fietsen evident is, maar ook op een respectvolle manier gebeurt. Gent, city of people, zijn we ook op de fiets.

Daarom vertrekken we ook bij nieuwe stadsontwikkeling of herdenken we de ontwikkeling vanuit het STOP-principe. Dit lijkt niets nieuws maar willen we rigoureuzer toepassen, ook voor de site van The Loop. Bicycle urbanism staat voorop in de planning van nieuwe wijken.

Kortom, wij dromen er als sp.a van om in Gent beter te doen als Kopenhagen, niet zozeer in de creatie van spectaculaire fietsbruggen (de recente fietsbruggen naar Parkbos mogen er overigens ook zijn) maar in de eenvoudige en simpele zaken: meer ruimte voor de fiets via comfortabele fietsassen met maximale uniforme bestrating vertrekkend vanuit fietscomfort.

Daarin kunnen we zelfs beter zijn dan Kopenhagen.

Gent, fietsstad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s