Fietsdroom Open Vld Gent

Na Corneel is Nora aan de beurt.
Zij draait het papiertje om van Open Vld.

29sep18
29sep18
29sep18

Als moderne stadspartij omarmen wij de toekomst. Wij dromen van een Gent waar de fiets een voor de hand liggende keuze is. Fietsen is immers vaak de gemakkelijkste, snelste en aangenaamste manier om zich te verplaatsen in de stad. Door de opkomst van de elektrische fiets zijn ook grotere afstanden overbrugbaar. Vooral voor woon-werkverkeer, is de fiets hierdoor steeds meer een valabel alternatief. Wij passen er echter voor dit alternatief op te dringen. Laat de Gentenaars zélf die keuze maken. Gentenaars zijn verstandig genoeg om te kiezen voor het meest geschikte vervoersmiddel voor het juiste moment.

Wij dromen in de eerste plaats van betere fietsinfrastructuur. Om van de fiets écht een alternatief te maken, zijn goede fietspaden en fietsverbindingen nodig. Punt. Elke fietsroute is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Daarom bouwen we versneld verder aan een regionaal netwerk van fietssnelwegen voor lange afstand, ook in het havengebied, en van comfortabele invalsroutes naar de binnenstad. Elke deelgemeente moet op die manier op een veilige manier ontsloten zijn met de fiets. We gaan ook verder met de aanleg van fietsstraten, waar mogelijk gescheiden van routes voor het openbaar vervoer en de auto. Zwarte punten en conflictpunten tussen auto en fiets worden zoveel mogelijk weggewerkt. Deze routes voorzien we op geregelde afstanden van rust- en stallingsplekken, zeker ter hoogte van winkelconcentraties of knooppunten met het openbaar vervoer of publieke voorzieningen.

Wij dromen van betere en veiliger fietsstallingen. Ergens vlot geraken is één ding, je fiets veilig achterlaten iets anders. Elke Gentenaar moet met een gerust hart zijn of haar fiets kunnen achterlaten. We willen bovendien vermijden dat onze openbare ruimte volstaat met ‘wildgeparkeerde’ fietsen. Daarom willen we voorzien in degelijke stallingen, zowel in klassieke rekken op straat, maar ook in buurtstallingen en inpandige fietsstallingen. En waarom niet met automatische stapeling van fietsen, zodat de voorziene ruimte maximaal benut wordt. Dit gecombineerd met materiaal om kleine herstellingen uit te voeren en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Zo creëren we echte fietshubs.

Wij dromen ook van een volwaardig fietsdeelsysteem, zoals nu in Brussel en Antwerpen bestaat. Dit kan de fietsparkeerdruk doen verminderen en in de plaats komen van de diverse fietssystemen die vandaag bestaan.

Wij dromen van autoluwe schoolomgevingen, wat niet alleen goed is voor de verkeersveilighied, maar ook voor de luchtkwaliteit.

Wij dromen van een stad met minder vrachtwagens en grote bestelwagens. Door de werking van het Stadsdistributieplatform Gent Levert uit te breiden naar de ganse stad, kunnen we heel wat nodeloos verkeer van de weg halen.

Wij dromen van een stad waar alle weggebruikers respect hebben voor elkaar. Waar automobilisten en fietsers hun snelheid aanpassen en elke weggebruiker zijn verantwoordelijkheid neemt in het verkeer. Laten we de tegenstellingen overstijgen en samen voor een veiliger verkeer zorgen in onze geliefde stad.

Eén gedachte over “Fietsdroom Open Vld Gent”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s