5 gedachten over “De L”

 1. ??? Waarom moet de fietser er bij de automobilist op attenderen dat hij/zij op de weg is!? Waarom moet iedereen zo “opvallend” de weg op??? Meeste automobilisten doen het goed, maar het moet niet overdreven worden. Overal heb je mensen die het niet kunnen verdragen dat fietsers van dezelfde weg als hun gebruik maken. We mogen ons niet te veel in hokjes laten plaatsen, dan krijg je nog meer strubbelingen. Ken je plek op de weg en leer je kinderen dat ook. Iedereen maakt wel eens een fout, maar dat neemt niet weg dat we ons zoveel zichtbaarder moeten maken, daar zijn de verkeersregels voor!!! De inrichting van het gebied kan daar veel voordeel bij inbrengen!!!

  1. Ik kan je redenering snappen. Maar bij sommigen werkt niets. Zo ben ik vorige week door 2 auto’s op rij agressief opgejaagd en uiteindelijk ingehaald in de fietsstraat Voldersstraat-Henegouwenstraat.
   Ik neem mijn plaats in op de weg, maar als ik een auto al grommend achter me aanheb, dan word ik toch bang en ga ik uiteindelijk toch rechts rijden.
   Auto’s mogen niet inhalen in een fietsstraat, maar doen het toch; ze mogen daar maar 30 per uur, maar rijden er 50; ik had een geel fluohesje aan; mijn lichten werken prima; voor sommigen werkt een fluohesje als een rode lap op een stier; de signalisatie is niet altijd even duidelijk (borden staan te hoog, in het donker is de rode coating niet zichtbaar); sommigen willen niet achter een fiets blijven rijden; sommigen kennen het concept “fietsstraat” nog steeds niet.

   Je mag nog zoveel verkeersregels hebben, het blijft dode letter als er geen controle op is. Ik snap dat de politie niet overal kan zijn om te controleren, maar ik vrees dat dit soms het enige is dat helpt.
   En dan ga je jezelf dus “indekken” door bv. fluohesje om toch maar zeker te zijn dat het niet aan jou ligt…..

   1. Idem op verhoogde inrichtingen (verkeersplateaus). Volwassen fietsers kunnen nog gepast reageren om zich veilig te stellen, maar kinderen zijn in zo’n omstandigheden weerloos. Zolang die “briesende stieren” niet worden ingetoomd, is Gent géén fietsstad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s