To meld or not to meld

Het is mobiliteitsweek, de week waarop àlle registers open staan om mensen bewust te maken van hun mobiliteitsgewoontes, en om ze te motiveren om bewust bij te sturen. U leest Fietsbult, dus u fietst. Fiets rustig verder, bewust en onbewust! En wees bewust bezig met uw fietsomgeving. Er is de schoonheid van het landschap of de mensen rondom u. En er zijn de valkuilen voor fietsers: putten, bulten, foute signalisatie en kapotte straatlantaarns. Sinds het Meldpunt Fietspaden afgeschaft is meldt je alles wat zich in Gent afspeelt best rechtstreeks aan Gent Info. Aan hen om te dispatchen naar de verantwoordelijke wegbeheerder. Voor straatlantaarns stuurden ze me de bal ooit terug, en dat is een beetje jammer. To dispatch, or not to dispatch, that’s the question. Galanter is het om te dispatchen, en de hint te geven dat het ook op die andere manier kan.

19sep19, Bellevue

Laat mij galant zijn, en u bewust maken van het Meldpunt defecte straatlamp. Het is nodig. Vanavond laat op de terugtocht van mijn werk naar huis waren er drie straatdelen defect: de Stropbrug, de tunnel van Bellevue en het laatste stuk Fransevaart. En het wordt herfst, en wie weet ook winter.

19sep19, Fransevaart

Voila, daarnet zijn ze gemeld, nu is het aan Fluvius. Hint: als je de nummer van de lantaarnpaal kan noteren gaat de melding het snelst. Dat gaat natuurlijk niet als het stikkedonker is. Maar eigenlijk volstaat het om de straatnaam te kennen, en het op een plan te situeren.

19sep19, Stropbrug

Tot voor een paar jaar accepteerde het Meldpunt Staatlantaarns de defecte straatlantaarns van AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) niet. Hopelijk is dat lolleke verleden tijd.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “To meld or not to meld”

  1. Bij ons staat én de naam van de straat én het nummer van de paal op de paal. In lange straten waar je de naam moeilijk van kunt vinden, naambordjes verdwijnen vaak bij ons, kun je dan via whatsapp (met foto van het probleem) makkelijk problemen doorgeven en het nummer van de lantaarnpaal voor de plaatsbepaling gebruiken. Dus niet enkel voor de verlichting zelf, maar ook van putten, gevaarlijk zand et cetera. Denk ook maar eens aan vrijliggende fietspaden die vaak geen naam krijgen en wanneer je het noodnummer moet bellen, plaatsbepaling met gps is dan soms moeilijk.

  2. Goed plan! Ik heb deze week de dubieuze afregeling gemeld aan de nieuwe oversteekplaats Gandastraat. Soms blijft het licht voor fietsers om onbegrijpbare reden op rood staan. Dan zie je iedereen vreemd opkijken: “waarom rijden die fietsers nu niet door?”.
    Nu komt het zeker in orde, want ik heb een vriendelijk antwoord teruggekregen dat het doorgegeven werd aan de bevoegde instanties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s