File

Er wordt vaak gesakkerd op de studenten. Ze kennen de verkeersregels niet. Hun remmen werken niet. Hun fietslicht brandt niet. Ze rijden door het rood. Ze zijn altijd zat. Ze bellen en smartphonen terwijl ze fietsen. Ze eten alleen maar pizza’s. Ze. Ze. Ze. En ze. Soms bezondig ik me ook aan ze-en: het opa-syndroom nadert mijn centrale hersenstam. Terwijl het allergrootste deel van de studenten flink naar de les gaat en hard blokt. En voorbeeldig in de file staat om hun fietsbanden op te blazen. Net als Britten aan een bushalte.

23sep19, Voskenslaan
23sep19, Voskenslaan

Er wordt vaak gesakkerd op de fietsers. Sinds het Circulatieplan zijn ze de zwarte schapen. Ze kennen de verkeersregels niet. Hun remmen werken niet. Hun fietslicht brandt niet. Ze rijden door het rood. Ze bellen en smartphonen terwijl ze fietsen. Ze. Ze. Ze. En ze. Het is zoals met de studenten. Fietsers zijn niet heilig. De fiets wel. De meerderheid gedraagt zich eenentwintigste eeuws voorbeeldig. Zoals de Britse koningin: keep calm and carry on. Als een zwerm spreeuwen. Maar om hun fiets te laten registreren gedragen fietsers zich schools voorbeeldig. Als ganzen. Net als Britten aan een bushalte.

22sep19, Dok Noord
22sep19, Dok Noord

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “File”

  1. Dat “British queuing” is een mythe:https://www.bbc.com/news/magazine-23087024 . We hebben dat zelf ondervonden in London en op andere plaatsen. Als er geen toezichthouders zijn proberen ze allemaal zo snel mogelijk vooraan te zijn. Die mythe is ontstaan tijdens de wereldoorlogen toen het niet anders kon en bij Wimbledon waar mensen het beneden hun stand vinden om voor te dringen én ze zijn toch al zeker van hun zitplaats.
    Persoonlijk heb ik goede ervaringen met studenten, ze zijn behulpzamer en vriendelijker dan je denkt of ze zijn precies zo behulpzaam en vriendelijk als je dat toch al denkt. Ben er zelf ook éen geweest waarschijnlijk geeft dat een bias.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: