Beeldverhaal (4): laatste fase heraanleg Gontrode Heirweg

Er was eens… een knappe, zinvolle aanpassing aan een brug over de Ringvaart. Dat was – even kijken – in 2011/2012. Lees hier ons applaus ervoor (al hoorden we later veel bedenkingen bij het ontwerp van de ballustrade). En kijk, het vervolg is bijna/bijna klaar. Zo razendsnel en hyperefficiënt kan het gaan. (het bloopergeluid mag u zelf verzinnen, gevolgd door klanken van een feestelijke fanfare). Uiteraard ben ik zéér blij dat deze werf bijna klaar is, en dat dit jaar de fanfare mag uitrukken om het lintje te knippen. De werf begon in april 2018, dus 6 jaar na de afwerking van de brug. Deze slechte opeenvolging van werven knaagt… . Ik weet het: het is niet simpel. De “snelheid” waarmee fietswerven in ons land verlopen heeft vele redenen. Eén van de redenen is: de riolering regeert het land, letterlijk dan. De Dampoort fietsveiliger maken? Sorry, maar dan moet er wel éérst een nieuwe dubbele riolering gestoken worden… . Soms vraag ik me af: zou dat in èlk Westeuropees land zo zijn? Eerlijk: ik weet het niet. Een andere reden is: de versplintering. Het treinstation met als naam “Merelbeke” ligt de facto op Grens grondgebied. Dit is een “drielandenpunt”: Gent, Merelbeke en Melle hebben in de taartspie tussen het grote spoorcomplex, de Ringvaart en de Schelde alledrie straten met inwoners. Dat maakt rationeel beheer anno 2020 vooral complex. Maar goed: they did it. De investering aan de brug over de Ringvaart krijgt een vervolg: de Gontrode Heirweg wordt integraal heraangelegd, met klassieke eenrichtingsfietspaden. De aannemer werkt goed door: elke keer als ik er passeer zit er veel volk op de werf. De timing (voorjaar 2020) zal gehaald worden. Het autodeel krijgt asfalt, de fietspaden zijn in beton.

22jan20, Merelbekestraat (Melle) / Fraterstraat (Merelbeke)/ Gontrode Heirweg (Melle links, Merelbeke rechts) staduitwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg stadinwaarts / Merelbekestraat
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg stadinwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts / Avenskouter
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts / Park Ten Hovelaan
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts / Terzweildreef
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts /Doornlaan
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts / Kralenhof
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts / Kralenhof & Begijnegat
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts
22jan20, Gontrode Heirweg staduitwaarts / Varingstraat

Hier eindigt de werfzone. De volgende Fietsbult toont het vervolg van de Gontrode Heirweg.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “Beeldverhaal (4): laatste fase heraanleg Gontrode Heirweg”

  1. Helemaal juist…..miserie en tandengeknars voor allen die in die regio wonen of woonden en al dan niet gevlucht zijn voor deze traagheid der werken….Ikzelf huur al 1.5 jaar een loods voor mijn werk in de bewuste Gontrodeheirweg Melle…..de weg was toen bijna klaar buiten een paar punten en ontbrekende 2de asfaltlaag…..de vorige huurder van mijn loods heeft zelfs meer dan een jaar die loods amper kunnen bereiken door de langdurige werken en de onbereikbaarheid van de loods…er zijn daar nog enkele bedrijven die dus eveneens hetzelfde meemaakten….nu anno 2020 is het bijna zover,MAAR….ze hebben sinds december een enkele richting van de gontrodeheirweg gemaakt…..waarom????….het verkeersknooppunt verderop om de autosnelweg of R4 te nemen is al zo druk maar nu verplichten ze iedereen om langs daar om te rijden en zich ook nog eens tot de files toe te voegen om dan via de magazijnen van het nieuwe facq en de magazijnen van Myshopy in de Laetestraat en verder via het zeer smalle wegje ,waar de Laetestraat dus versmalt,en dus bijna spiegelbotsen is tussen 2 auto’s en zeker bij bestelwagens laat staan vrachtauto’s,fietsers worxen daar bijna weggeduwd in de grachten,om dan eindelijk aan de gontrodeheirweg naar rechts in te draaien waar ook de spoorwegviadukt is….vroeger deed ik daar 5 minuut over van vanaf Melle gemeentehuis en nu 15minuut ….met veel file dus slecht voor milieu en veiligheid fietsers en voetgangers komt daar echt in het gedrang…. ook die verkeersknooppunten krijgen nog meer verkeer te slikken die er normaal niet moest zijn….laat dus de gontrodeheirweg AUB WEER OPEN IN BEIDE RICHTINGEN .DANK U AAN HET BESTUUR.ALLE MELKENAARS ZULLEN U DANKBAAR ZIJN TROUWENS!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: