Mèt plannetje

De Keizerparkbruggen (geboren in 2008) vormen samen met de fietsstraat Visserij één van de slagaders van het Gentse fietsverkeer. De aansluiting van de bruggen met Gentbrugge was 5 jaar lang een modderige bedoening. Toen kwam er een “voorlopige oplossing”, die we als Fietsersbond met taart beloonden (bekijk het hier). Daarna volgde een werf van een bizar woningcomplex, met een garagepoort die uitkwam op de fietsas. Als dat maar goed afliep. Door dat zware werfverkeer verzakte het voorlopige fietspad, met bij regenweer steeds een ferme plas op en rond het pad.

09 juli 2020, Emiel Hullebroeckplein

Anno zomer 2020 wordt de voorlopige oplossing vervangen door een definitieve. Start: 10 augustus. De werf was oorspronkelijk gepland voor de Paasvakantie 2019, maar door een bezwaarschrift tegen dit project ging de werf terug naar af. En wie weet: misschien was ook het coronabeest planningsspelbreker.

De bedoeling is duidelijk om ook deze werf in een schoolvakantie te mikken, en dat is goed. Hier passeren dagelijks honderden fietsers. En het is een belangrijk fietskruispunt. De bedoeling is ook -applaus!- om helder te communiceren. En op tijd te communiceren, een maand vooraf (dubbel applaus!). En (kers op de taart!) mèt een omgevingsplannetje, zodat fietsers zich kunnen oriënteren. Daar vroegen we als Fietsersbond al vaker naar. Als nu ook nog de signalisatie van de omleiding goed uitgevoerd wordt mag dit project in de boekjes van “good practices” opgenomen worden.

09 juli 2020

Vergis je niet: om het beton de kans geven uit te drogen zal er radikaal geen enkele fietser of voetganger kunnen passeren. Zeg het voort! Spread the news. Omleiding is omleiding, punt.

Oh ja, nu weten we ook waarvoor de grote mysterieuze VAB-tag dient:

02 juli 2020, Keizerpark
02 juli 2020, Scheldekaai
09 juli 2020, Scheldekaai
02 juli 2020, Keizerpark

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

4 gedachten over “Mèt plannetje”

  1. Het grappige aan de hele omleiding is dat de fietsers via de Sasstraat gestuurd worden… deze is echter niet toegankelijk voor fietsverkeer, gezien ze daar het wegdek vervangen tot eind september. Stad Gent toch…
    Als rechtstreekse buurtbewoners diende we eerder bezwaar in. Het nieuwe omgevingsplan zal in onze ogen nog meer aanzetten tot sluipverkeer (Scheldekaai-buurparking). En dat zien we liever niet op dit drukke en gevaarlijke punt. Helaas werd hier geen rekening mee gehouden.
    We zullen zien wat het geeft.

    1. En de omleiding loopt op de koop toe langs de “superveilige” Posthoornstraat die zelfs een eigen tag heeft op de fietsbult, binnenkort weer eens tijd voor een dodenwake? De omleiding stuurt je ook nog eens tussen de ramps van de skaters, kwestie om het voor deze laatsten wat spannender te maken? Ik vermoed dat de omleiding dateert uit 2019 en de verantwoordelijken niet echt de moeite nemen om eens ter plaatse te komen kijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: