Kunt u ons de weg naar Louisa vertellen, mijnheer?

Fietsersbond Gent houdt van Louisa. We merken dat velen haar niet vinden. Om de haverklap horen we: “Kunt u ons de weg naar Louisa vertellen, mijnheer?” Om zeker te zijn dat ook u deze bevallige brug vindt plaatste Fietsersbond Gent tijdelijke bewegwijzering. 

Wie van het Parkbos of UZ of de HUBO komt rijdt gewoon rechtdoor. Vanop de Burggravenlaan sla je linksaf naar de Ottergemsesteenweg: 

Vanop de Stropbrug rechtsaf via de Ottergemsesteenweg richting Stropstraat:


Op de Ottergemsesteenweg is het eerste straat rechtsaf, de Stropstraat in:

In de Stropstraat eerste straat rechtsaf => de Sint-Juliaanstraat:

Op het einde van de Sint-Juliaanstraat ligt de Stropkaai, en zie je links Louisa liggen: 
Vanuit Ledeberg kan je via de fietsbrug Louisa d’Havé vlot naar UZGent  en station Gent-Sint-Pieters. Dat doe je via de Gaston Crommenlaan, de tunnel onder de B401:

Op het rondpunt rechtsaf via de Henri Joseph Reystraat:Op het einde van de Henri Joseph Reystraat naar links de Fietsbrug over. 🙂


Auteur: Pierre Van Uffelen

Vrijwilliger Fietsersbond Gent

7 gedachten over “Kunt u ons de weg naar Louisa vertellen, mijnheer?”

 1. Ik ben ook fan van de brug maar kan iemand mij vertellen welke voorrangsregeling er geldt op de Stropkaai ? Als je daar van de brug komt gereden moet je altijd voorrang geven aan weggebruikers op de Stropkaai ?

   1. Ja, maar als een smallere weg uitkomt op een bredere weg dan is de voorrang op de bredere weg. Zo kan het geïnterpreteerd worden. Sowieso kunnen daar beter borden geplaatst worden. Want een fietser die een helling komt afgereden tegen hoge snelheid zal die snelheid willen behouden. En dus minder geneigd zijn voorrang te verlenen. Vanmorgen nog fietsers horen roepen naar elkaar wegens de onduidelijkheid. Ook is het nu vrij gevaarlijk geworden als je vanuit de Sint Juliaanstraat de Stropkaai stadinwaarts wil opdraaien. Je moet voorrang geven aan de fietsers en automobilisten die van de Stropkaai rechts komen. Als je dan je bocht hebt genomen zou je opnieuw voorrang moeten verlenen aan de fietsers die tegen hoge snelheid de brug komen afgereden. Da’s gewoon gevaarlijk en er zullen ongelukken gebeuren. De situatie is daar onduidelijk.

    1. Ja, maar als een smallere weg uitkomt op een bredere weg dan is de voorrang op de bredere weg.

     Da’s geen regel. Vaak is het zo, maar daar mag je niet van uitgaan.

    1. Ja, het is een weg voorbehouden voor fietsers etc. (verkeersbord F99a), al ontbraken er bij de opening nog een aantal van de borden.

 2. Vandaag nog opgemerkt : de fietsonderdoorgang aan de Stropkaai, een beetje verder, is onlangs fietspad geworden. Voorheen was het een doorgang verboden voor alle verkeer behalve fietsers. Eigenlijk was het dus een weg waarop fietsers per uitzondering (onderbord) toegelaten werden. Nu is het andersom : de voetgangers worden op het fietspad gedoogd.
  Wel, als je vanop dit fietspad invoegt op de Stropkaai moet je wél voorrang verlenen aan al het verkeer op de Stropkaai zelf(haaientanden). Het lijkt me dan ook het meest logisch om dat voor de brug ook zo te regelen en de situatie daar uit de onduidelijkheid te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s