Melding: omgeploegd

De tweede fase van de werf aan het brokkelviaduct van de E17 in Gentbrugge is gestart. Deze werf kost een goede 20 miljoen euro. Geen sprake van improvisatie, zou je denken. Er is geleerd uit de eerste fase, zou je denken. Helaas.

02 februari 2021, Brusselsesteenweg
02 februari 2021, Brusselsesteenweg

Daan gebruikte op Twitter de uitdrukking “fietspad omgeploegd?!”.  Het ziet en voelt er zo wel uit.

Oh ja, zal dat over het fietspad een komen en gaan blijven van camionettes zoals de witte camionette aan de werfcontainers? Of was dit eenmalig?

En oh ja, kan iemand ons uitleggen waarom het fietspad onder de eerste fase van de werf nog afgesloten blijft? De tunneltjes onder de eerste fase zijn deels afgebroken, dus het gevaar op betonbrokjes is verdwenen. Vandaar de vraag.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “Melding: omgeploegd”

 1. Wegcode art 7.3 https://wegcode.be/wetteksten/secties/kb/wegcode/104-art7
  “Het is verboden het verkeer te hinderen of onveilig te maken door voorwerpen, zwerfvuil of stoffen op de openbare weg te werpen, te plaatsen, achter te laten of te laten vallen, hetzij door er rook of stoom te verspreiden, hetzij door er enige belemmering aan te brengen.”

  Oh ja, een politieberichtje van vorig jaar: https://www.politie.be/5439/nieuws/politie-waarschuwt-voor-zand-en-modder-op-rijbaan-en-roept-bevuilers-op-om-de-weg-schoon-te :
  “Aansprakelijkheid bij ongevallen

  Modder op de rijbaan is niet alleen hinderlijk, maar kan ook werkelijk tot gevaarlijke situaties leiden. In het verleden zijn er al verschillende ongevallen gebeurd vanwege gladheid afkomstig van modder. De bestuurder die dit veroorzaakt heeft, begaat wel degelijk een verkeersovertreding van de 2de graad (boete van 116 euro) en kan hiervoor aansprakelijk gesteld worden.”

  Conclusie: dit melden , ook bij politie? Want overtreding (!) en gevaarlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s