Loodgieterswerk

Een lek dichten, dat is toch loodgieterswerk? Dat is de opdracht waar de aannemer van De Vlaamse Waterweg aan begonnen is: het lek tussen de Zeeschelde en het fietspad er vlak naast dichten.

15 april 2021, Scheldekaai
15 april 2021, Scheldekaai
15 april 2021, Scheldekaai
15 april 2021, Scheldekaai
15 april 2021, Scheldekaai

We wensen de aannemer alle succes toe! En merci aan De Vlaamse Waterweg om het lek bij de horens te pakken!

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

4 gedachten over “Loodgieterswerk”

  1. Het is ingewikkelder dan het lijkt en aangezien ik er geen enkele peilbuis zie zal het niet opgelost worden.Wij hebben dezelfde problemen gehad met lekkende fietstunnels bij een metrolijn en een weg en dat had veel voeten in de aarde.

      1. Je kunt het natuurlijk niet één op één vertalen, daarom die peilbuizen. Het gaat erom om de ondergrondse waterstromen in kaart te brengen. Pak nu dat het water voor een groot deel van die hellingen komt( oppervlak of erin) dan kun je het aan de natte zijde (kanaalkant) dicht maken, maar blijf je met een waterprobleem zitten. Dan moet je afvoeren op het diepste punt hebben ( onder dat viaduct met een pomp) en het water van de zijkanten in goede banen leiden. Als je kleppen en een reservoir gebruikt zou je veel minder hoeven te pompen. Pas op dit is maar een voorbeeld.

  2. Buiten het feit dat dit dringend moest aangepakt worden en gelukkig dat dit gebeurt zou ik willen vragen van dit jaagpad niet te claimen als fietspad. Als voetganger is het al moeilijk genoeg op dit jaagpad. Op de verkeersborden staat het trouwens ook vermeld als jaagpad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: