Fietsers uit Gentbrugge belden ons. Of we eens wilden gaan kijken. Dat het erg was.


Voor deze situatie is er maar één treffend woord: jungle. Wie durft hier nog met zijn kinderen te fietsen?

Het onderbroken fietspad is een onderdeel van het Stedelijk LFF, het Lokaal Functioneel Fietsroutenetwerk.


Dat deze aannemer ook nog de opgelegde alternatieve straatverlichting op de Fransevaart verwaarloost zegt alles over de mentaliteit van de aannemer.

Eén kerstslinger doet het nog. Al de rest is dood.
We sturen beide meldingen door naar Gent Info. Dat is het geijkte kanaal om dergelijke zaken te melden. Ook de defecte straatlantaarn aan de overkant van de Brusselsesteenweg- net op dit gevaarlijk punt – melden we.
Kinderen horen niet op een werf en werven moeten kunnen bestaan. Anders wordt er niets meer gebouwd.Mensen uit Gentbrugge moeten niet komen zeveren over een werf in Ledeberg en wie toch denkt over de Brusselsesteenweg voorbij de werf te moeten fietsen kan en dient de fietsstraat parallel hieraan te volgen: van Keizerpark aan de fietsersbrug via de Neerscheldestraat naar de Oude Brusselseweg. En heb je er toch een probleem mee: roddel dan niet via sociale media maar ga een constructief gesprek met de aannemer aan!
Wel, dit is pas een constructief antwoord. Lekker agressief taalgebruik en dan uitnodigen tot een ‘constructief’ gesprek? Ik denk dat je zelf de deur al dichtgegooid hebt.
Horen kinderen voor jou ook niet thuis op straat of op een fietspad, maar enkel op de achterbank van een auto?
Ik denk dat het hier trouwens niet enkel voor kinderen een jungle is….
Ik heb de defecte verlichting aan de overkant Brusselsesteenweg in december 2019 gemeld via Gentinfo en meldpunt wegen omdat het kruispunt zeer donker was. Volgend antwoord gekregen van AWV:
“Onze diensten controleren en herstellen de wegverlichting elke 4 maanden. Als er tussen twee herstelrondes een lamp defect is, herstellen we ze bij de volgende herstelronde. Zo zetten we onze middelen voor het onderhoud van de wegverlichting het meest efficiënt in.
Hiermee heeft u een zicht op onze aanpak. Met uw betrokkenheid en onze regelmatige inspecties werken we samen aan verkeersveiligheid.”
Ondertussen zijn we 2021…
Blijkbaar wil de Brusselsesteenweg absoluut zijn titel behouden van “meest gevaarlijke straat in Gent”. Te mijden dus, zoals de eerste reactie aangeeft. Waarom er dan nog bouwen?
Als ik zoiets zie, is mijn eerste vraag: wat staat er op de aannemer zijn signalisatievergunning?
– ofwel is het een cowboy die zijn goesting doet
– ofwel laat de stad het toe en grijpen ze pas in na klachten
@Silvy-Anne Jacob (en anderen)
Voor inname van de openbare weg bestaat er een KB en ik kan u zo zeggen. Bovendien is dit een gewestweg en moeten ook de regels van de Vlaamse overheid gevolgd worden.
Een constructief gesprek is dus niet nodig, de foto’s voldoen duidelijk niet aan de regelgeving.
Aannemer was perfect in orde met vergunning, signalisatie etc. om voor 2 (twee!) dagen die zone af te bakenen, voor de installatie van de bouwkraan: een omvangrijke klus met groot materieel, waarbij in stedelijke context de veiligheid van voorbijgangers de allereerste bezorgdheid is.
Dat hadden jullie kunnen nagaan, maar was blijkbaar niet nodig.
Wat wél bijzonder nodig was om deze sensationele nieuwsflash kracht bij te zetten: een fotoreportage in het donker. Hoedje af dat jullie daar in geslaagd zijn in een periode met daglicht van 6u ’s morgens tot 22u ’s avonds. Bij mijn weten liggen de meeste kinderen (= altijd scoren hé) dan in bed…
Ook na te gaan door jullie, maar misschien vergeten vermelden, dat uitgerekend dit project zal resulteren in een volstrekt autoluwe zone, met een wandel- en fietsdoorsteek richting centrum Ledeberg, dewelke het (inderdaad) drukke fietspad op de Br’steenweg gevoelig zal ontlasten. Zo jammer dat er eerst nog gebouwd moet worden.
Maar ok, punt gemaakt, modern nieuws draait om contextloze momentopnames.
Dan nodig ik jullie bij deze vriendelijk uit om bij de eerstvolgende Gentse Feesten aan te klagen dat je met de fiets niet over de Vlasmarkt kan rijden, laat staan met je kinderen.
Precies een beetje op uwe nest gepakt … Uiteindelijk maakt nacht,avond of dag niet uit. Ik ken de situatie niet, maar veilig ziet het alvast niet uit. Ik zou zeggen neem eens je fiets en rij dit eens af. Voel je je dan nog veilig ?
“Wat wél bijzonder nodig was om deze sensationele nieuwsflash kracht bij te zetten: een fotoreportage in het donker. Hoedje af dat jullie daar in geslaagd zijn in een periode met daglicht van 6u ’s morgens tot 22u ’s avonds. Bij mijn weten liggen de meeste kinderen (= altijd scoren hé) dan in bed…”
Wellicht bedoelen ze “Als volwassene voel ik me hier niet veilig, dus mijn kinderen wil ik daar niet langs sturen”. Of die foto nu overdag of savonds gemaakt is, maakt eigenlijk niet uit.
“Ook na te gaan door jullie, maar misschien vergeten vermelden, dat uitgerekend dit project zal resulteren in een volstrekt autoluwe zone, met een wandel- en fietsdoorsteek richting centrum Ledeberg, dewelke het (inderdaad) drukke fietspad op de Br’steenweg gevoelig zal ontlasten. Zo jammer dat er eerst nog gebouwd moet worden.”
Dit heeft er eigenlijk niks mee te maken. Nu is het niet veilig, wat het later wordt maakt niet uit.
“Maar ok, punt gemaakt, modern nieuws draait om contextloze momentopnames.
Dan nodig ik jullie bij deze vriendelijk uit om bij de eerstvolgende Gentse Feesten aan te klagen dat je met de fiets niet over de Vlasmarkt kan rijden, laat staan met je kinderen.”
Wat als iemand sterft in deze situatie, vind je het dan nog “contextloze momentopnames.” ?