Melding via Messenger: Fabiolalaan

Deze ochtend deze foto getrokken. Dagelijkse kost aan de Fabiolalaan. Op de weg rijden dan maar. Door sommige bestuurders niet altijd gewaardeerd. Die maken dan ook hun punt door rakelings voorbij te rijden. Zeer onveilig.

Els Vanden Berghe

4 gedachten over “Melding via Messenger: Fabiolalaan”

 1. Zeer herkenbaar en zeker ook op andere plaatsen in Gent een probleem, bv. Antwerpsesteenweg N70a, al is het in de buurt van Potuit nu wel iets beter, maar staduitwaarts nog net als vroeger.

 2. Officieel nog altijd een fietspad. De wagens die erop geparkeerd staan, blijven wel ongemoeid hoewel ze met één wiel al een kwart van de breedte innemen.
  Mag je als autobestuurder een fietser op een fietspad ook rakelings voorbij rijden of geldt hier ook de zijdelings afstand van één meter? Zoniet haal je die stippellijnen maar beter weg.

 3. Ach, woonde er jaren geleden in een zijstraat – dit was m’n toenmalige dagelijks fietstraject. ’t Ziet er nog steeds uit als 1-2 decennia terug.
  Weet je, die auto’s die wat uitsteken op het fietspad, daar kon ik als fietsers heus nog mee leven. Het is nu ook voor de auto eenmaal een smalle strook met heel hoge trottoirboord. Toch aan de kant van de huizen. Je auto hangt er al gauw enkele cm boven het fietspad: ik neem de bewoners daar die hun auto in hun buurt willen parkeren dan ook niets kwalijk. En zij hoeven hun wielen niet kapot te rijden tegen de borduursteen, of hun autoporter blutsen tegen het hoge trottoir wanneer ze hun kindje uit de kinderstoel wil halen. (Waarom er altijd zo’n strijd van maken tussen fiets en auto – de toestand van de weg is niet hún fout). De parkeerplaatsen aan de kant van de spoorwegberm zijn normaalgezien wel ietsje doenbaarder om je netjes te parkeren – dacht ik.
  De putten in het fietspad vond ik altijd véél hinderlijker of ergerlijker dan de geparkeerde wagens. Ergens voor of vlakbij het Institut Moderne lag er zo een verraderlijk stuk gebarsten en verzakt beton.
  Oh ja, ter hoogte van de Sportstraat stond toentertijd een fietsrek/fietsparking (aan de kant van de huizen). Ik weet niet of het er nog staat. Daar staken regelmatig geparkeerde fietsen met het achterwiel/bagagedrager ver uit over het fietspad – veel verder dan enige autospiegel: dát vond ik als fietser pas lomp en ergerlijk en gevaarlijk. Hoe men zijn medefietsers zo lomp in gevaar kon brengen…

  Wegens putten en uitstekende fietsen (en trage mede-fietsers) reed ik daar vaak gewoon een paar cm naast het fietspad op het asfalt. Heus geen probleem voor de automobilisten, mits die zich aan de snelheid en voorrangsregels hielden. Die hadden wel begrip – en het leverde geen gevaar.

  Wél gevaar zijn die automobilisten die lak hebben aan snelheids- en voorrangsregels. Die hoorde je daar (als buurtbewoner) al van ver aankomen vanuit de richting van het station, in de richting van het Patijntje. Die hadden lak aan alle voorrang-van-rechts-kruispunten: Aaigemstraat, Sportstraat, Verpleegstersstraat: die scheurden daar aan 80-100 km/u de kruispunten voorbij. Zónder zicht de bekommeren om hun medeautomobilisten van rechts – die voorrang hebben – en zonder om te zien naar de enkele zebrapaden – en dus ook niet om die fietsers op of naast het smalle fietspad.

  Nee, ik kon hier heus nog leven met dergelijk (akkoord, triestige) 20ste-eeuwse fietspad – wanneer iedereen: fietser, automobilist, voetganger gewoon eventjes rekening houd met elkaar valt er tussen verschillende weggebruikers heus samen te leven. De laagvliegers verpestten het helaas weer. Zowel voor de fietsers, als voetganger als ook mede-autobestuurders. Dat heb ik in elk van die 3 hoedanigheden daar jarenlang helaas mogen ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: