Via messenger: Stropkaai

Beste, ik neem even contact met u op om mijn bezorgdheid uit te drukken rond een aantal recente ontwikkelingen ter hoogte van de Stropkaai, meer bepaald ter hoogte van de Louisa d’Havébrug. Deze brug werd ongeveer een jaar geleden officieel geopend en meteen zeer druk gebruikt. Intussen zijn aan de overzijde van de brug werken aan de gang die de fietsinfrastructuur zullen verbeteren, en ook de werken aan de Stropbrug en de Burggravenlaan zijn volop bezig. Het zijn werken die voor veel fietsers wat hinder met zich meebrengen, maar nadien zal het resultaat er ook zijn, ten voordele van de fietser. Anders is het echter op de Stropkaai. Deze straat, die recent werd beschilderd als fietsstraat, is op vandaag één grote werf geworden ter hoogte van de Broeders van Liefde. Ter plekke is de fietsstraat gehalveerd om te dienen als werf (hij was nog niet groot genoeg), de fietsstraat zelf wordt daarnaast ook druk gebruikt als werfweg (zie foto’s )

Op de koop toe hangt er momenteel een vergunningsaanvraag uit voor de aanleg van een ‘tijdelijke’ parking van 30 maanden voor 30 wagens (vermoedelijk voor het personeel van de broeders). Deze parking zal zijn op- en afrit hebben aan de Sint-Juliaanstraat. Laat dat nu net de enige weg zijn voor alle fietsers van en naar het station die nog vrij is. Ik maak me daar zorgen over en hoop dat jullie dit mee willen bekijken..Het is nu vaak al moeilijk laveren voor fietsers en wandelaars op dit kruispunt waar de brug landt. Een parking daarbovenop zal deze situatie alleen maar verergeren..

Hier komt de parking

Dit is de link naar de vergunningsaanvraag.

J

3 gedachten over “Via messenger: Stropkaai”

 1. Ik passeer hier dagelijks van de Sint-Juliaan straat op de stropkaai naar links en dit is inderdaad nu al een uitdagend kruispunt, zowel van de sint-Juliaan straat als vanop de brug richting het kruispunt ga je bergaf, wat zorgt voor een hogere snelheid als je niet afremt, je moet de stropkaai links en rechts bekijken en dan nog de fietsen in het oog houden komend van de fietsbrug. Je moet hier echt goed opletten en defensief rijden, en hopen dat fietsers/auto’s komend van de andere kanten hetzelfde zullen doen.

 2. Beste fietsers,

  Als bouwheer én aannemer zijn we ons terdege bewust van de impact die de nieuwbouw met zich meebrengt. De werf en werfweg werden ism een veiligheidscoördinator uitgewerkt en ter goedkeuring voorgelegd aan de Stadsdiensten. Een werf van dergelijke omvang brengt heel wat werfverkeer met zich mee, maar zoals gezegd gebeurt dat steeds in nauw overleg met de Stadsdiensten.
  Net om het verkeer en de parkeerproblemen voor de buurt wat te ontlasten, wordt er op initiatief van de aannemer een tijdelijke oplossing gezocht op de hoek van de Sint-Juliaanstraat en de Stropkaai. Er wordt een omgevingsvergunning aan gevraagd om op dat hoekperceel een tijdelijke parkeerplaats aan te leggen die zal gebruikt worden door de verschillende aannemers. Het wordt dus geen tijdelijke parkeerplaats voor het personeel van de Broeders van Liefde zoals hierboven werd gesuggereerd.

  Wij kijken ook samen met jullie uit naar het moment waarop de werken volledig zullen afgewerkt zijn waardoor de Stropkaai (ter hoogte van de nieuwbouw) een veilige en mooie ruimte wordt die enkel toegankelijk zal zijn voor fietsers en voetgangers.

  Tot zolang hopen we op jullie begrip voor de ongemakken die deze werken met zich meebrengen.
  Meer info over Site Vincent en het nieuwbouwproject kan je steeds lezen op deze pagina: https://broedersvanliefde.be/site-vincent

  Vriendelijke groetjes,

  Bouwheer en aannemer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s