Melding: Antwerpsesteenweg

Van: J
Verzonden: zondag 20 maart 2022 20:34
Aan: gentinfo@stad.gent; fietsbult@fietsersbondgent.be; wegen.oostvlaanderen@mow.vlaanderen.be
Onderwerp: Fietspad Antwerpsesteenweg Gent

Beste

Ik stuur dit bericht zowel naar AWV als naar de Stad Gent, gezien de gedeelde ‘verantwoordelijkheid’, Stad Gent voor de parkeerstroken en de trottoirs en het gewest voor de rijweg/fietspaden. Op de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg, op alle stukken voor en na het kruispunt Potuit (maar vooral Stadinwaarts voor de Potuit) zorgt de combinatie van heel smalle fietspaden, smalle parkeerstroken en brede voertuigen voor erg gevaarlijk en oncomfortabel fietsen. Dit is geen zone 30, er zijn geen schrikstroken en hoewel de auto’s vaak zo dicht als mogelijk tegen de trottoirrand geparkeerd staan komen ze toch op de fietspaden. 

Auto’s worden steeds breder dus het probleem gaat zich hier meer en meer stellen. Een smaller trottoir of rijweg? Het schrappen van parkeerplaatsen? Het lijkt me dat er keuzes moeten gemaakt worden om deze situatie aan te pakken. 

Is het gepland hier op (korte) termijn wijzigingen uit te voeren? 

Alvast bedankt voor de reactie. 

Vriendelijke groeten

J

5 gedachten over “Melding: Antwerpsesteenweg”

 1. “Ik stuur dit bericht zowel naar AWV als naar de Stad Gent”
  Waarom niet naar de politie?
  Ik zie vooral voertuigen in overtreding.

  Een verharde berm is niet automatisch een parkeerstrook…

  Waarom worden auto’s eigenlijk breder?

 2. Een heel gelijkaardige situatie viel me recent op langs de nieuwe parkeergarage in Ledeberg, op het begin (of het einde?) van de Hundelgemsesteenweg. Auto’s stonden ook helemaal tegen de stoeprand, maar toch kon je niet meer op het fietspad fietsen.

 3. is inderdaad een gevaarlijk stuk. Vooral als er een bus of vrachtwagen voorbij rijdt… Het zou toch veel veiliger zijn moest men het fietspad naast het voetpad leggen dan parkeerplaatsen, direct naast de rijbaan…

 4. Aan iedereen die liever het fietspad achter de parkeerplaatsen heeft: ga eens kijken op de Brusselsesteenweg, of nog beter fiets er eens langs. Levensgevaarlijk daar, verschillende plaatsen waar er amper zicht is op zebrapaden, of op het fietspad voor afslaande auto’s. Het kan enkel als er weinig/geen opritten zijn en in de buurt van kruispunten en zebrapaden alle parkeerplaatsen verdwijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: