Werk op de plank (7): Theresianenbrug

23 mei 2022, Theresianenbrug

De stedelijke Oost-Westfietsroute van Oostakker naar Mariakerke loopt over de steile en versleten Theresianenbrug, beheerd door de Vlaamse Waterweg. Na de zomer 2022 starten de Lijn en Stad Gent de vernieuwing van Coupure Rechts. Aansluitend hierop zou in 2024 de (voor ons dringende) heraanleg volgen van de kaduke Schouwvegersstraat en Theresianenstraat. Dit is dè fietsas voor mensen die het drukke autoverkeer en de tramsporen van de Papegaaistraat
willen vermijden. Minder sterke fietsers moeten hier afstappen. De tramhalte op Coupure Rechts zorgt in de spits voor een intense voetgangersstroom. Rolstoelgebruikers kunnen hier onmogelijk op eigen kracht de Coupure dwarsen.

Onze vraag

=> Maak van de drukke Theresianenbrug een brede en vlakke brug, met een fietspad en een voetpad, en beter passend bij een 19e eeuws stadsgezicht. In afwachting hiervan: zorg voor een degelijk onderhoud.

23 mei 2022, Theresianenbrug
23 mei 2022, Theresianenbrug
23 mei 2022, Theresianenbrug
23 mei 2022, Theresianenbrug
23 mei 2022, Theresianenbrug
23 mei 2022, Theresianenbrug
23 mei 2022, Theresianenbrug
23 mei 2022, Theresianenbrug

3 gedachten over “Werk op de plank (7): Theresianenbrug”

  1. Over deze brug moeten er toch verbeterings werken gebeuren want deze is toch niet meer veilig naar voetgangers en fietsers

  2. De Vlaamse Waterweg stak een paar jaar geleden stokken in de wielen, zo beweerde een ambtenaar van Stedenbouw: een nieuwe brug moet minstens dezelfde vrije hoogte eronder hebben zodat grote boten er onderdoor kunnen varen. Die grote boten zouden meer geld in het laatje van De Vlaamse Waterweg brengen dan al die mensen die de Coupure willen oversteken natuurlijk… Als dat waar is, dan is het weer een toonvoorbeeld van hoe publiek belang weer eens het onderspit delft ten opzichte van een kapot gesaneerde en half-geprivatiseerde overheidsinstelling (De Vlaamse Waterweg is al enige tijd een NV).

    1. Dat eerste hoorden we een paar jaar geleden ook, maar is met de bouw van de onderdoorgang aan de Nieuwewandeling achterhaald. Het lijkt ons logisch dat de doorvaarthoogte van de Rozemarijnbrug en de brug aan de Nieuwewandeling ook hier de norm is. Het draait om geld: wie zal de nieuwe brug betalen? Maar er zou een akkoord zijn lazen we ergens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: