over Fietsbult

Fietsbult is de blog van de Fietsersbond afdeling Gent.
De blog is doorgegroeid vanuit een persoonlijke blog van Yves naar een groepsproject ter ondersteuning van het fietsgebeuren in Gent.

Ben je geïnteresseerd om actief bij te dragen aan deze blog en/of actief vrijwilliger te worden bij de Gentse Fietsersbond, lees dan vooral verder op de vrijwilligerspagina!

Wil je ons steunen maar ontbreekt het je aan tijd, dan doe je ons een groot plezier door lid te worden van de Fietsersbond.

Een korte chronologie van deze blog:

Maart 2008: deze blog wil mooie en minder mooie voorbeelden tonen van fietsinfrastructuur in het lieftallige stadje Gent. De dagdagelijkse praktijk is rijk genoeg om boeken blogs te vullen met foto’s. Wijn en azijn te over! Santé!

Je kan bijdragen op deze blog over straten, pleinen of watdanook opsporen via de zoekfunctie.
Bekijk ook eens de categorieën. Daar zitten bijvoorbeeld de wegbeheerders.

Maart 2012: Fietsbult was van 23 maart 2008 tot 10 maart 2012 een persoonlijke blog.
Vanaf 11 maart 2012 is het een groepsproject.
Het blijft een blog met individuele persoonlijke meningen/gedachten.
Onderaan elk bericht leest u de naam van de auteur.
Elk schrijft voor zijn eigen rekening.
Elk zijn gedacht.
Daarnaast is Fietsbult ook de blog van Fietsersbond Gent, met aankondigingen van activiteiten, open brieven, standpunten,…
In dat geval wordt er ondertekend door Fietsersbond Gent.

5 gedachten over “over Fietsbult”

 1. Geachte,
  Hoe kan men zich lid maken van de fietsersbond Gent? Daar is op deze “officiële” blogpagina’s niks over te vinden. Sterker nog ik heb de stellige indruk dat men geen nieuwe leden wil. Op geen van de mails die ik de afgelopen maand aan fietsbult@fietsersbondgent.be of kern@fietsersbondgent.be (gevonden op http://www.fietsersbondgent.be/blog/vergadering/) heb gericht met precies deze vraag is gereageerd. (maildata : 06/06/2012 en 18/06/2012, mailadres hetgeen dat ik hier ook invul.).

 2. Jouw mailtjes zijn in de krochten van het internet terecht gekomen en nog niet bij ons gearriveerd. We onderhandelen op dit ogenblik met Touring over het losgeld.

 3. jaja scherm alles maar goed af!
  toch raar dat er hier geen enkel mail adres te vinden is of openlijk een opinie kan geplaatst worden. Alles wat ik hier lees is over de “foute” bus auto bestuurders,
  word het niet eens tijd om uw eigen leden te stimuleren om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen ipv steeds op andermans gedrag af te geven?
  ik heb alle respect voor de fietser maar ipv steeds op de auto af te geven hou dat wijzend vingertje eens naar uzelf gericht! ik zit dagelijks in het verkeer als verpleegkundige en zie s morgens vroeg donker geklede fietsers zonder licht noch reflectoren de gekste toeren uithalen, en dan is het natuurlijk alweer eens de automobilist die de schuld in zijn schoenen krijgt geschoven als er iets mis gaat.
  en ojee wat een schande als die dan een bekeuring krijgt!
  ik las het artikel in de streekkrant en alweer is daar de fietsersbond met het wijzend vingertje die plots over de zone 30 en de voetgangerszone begint te ratelen.
  voor alle duidelijkheid het ging hem over DOOR HET ROOD RIJDEN!
  ROOD licht is ook voor FIETSERS! net zoals voorrang van rechts, niet telefoneren op de fiets en uw plaats op de weg is aan de rechterzijde, en al zeker NIET OP DE STOEP! en nu gaat men ocharme die dutskes van fietsers beboeten door de politie omdat ze technisch gezien door het rood zijn gereden!
  wel een heel goeie zaak is dat! t werd tijd dat er aan dat cowboy gedrag van de fietsers eens iets word gedaan.

  1. Geachte mevrouw,
   Beste Sabine,

   We stuurden u net onderstaande mail, maar uw mailadres is nep.
   Misschien is ook uw voornaam nep.
   Daarom hier onze antwoordmail:

   Bedankt voor de tip.
   Wij hadden het artikel in de Streekkrant nog niet onder ogen gekregen.
   Sta me toe kort te reageren op uw scheldtirade.
   1) Alle weggebruikers horen zich te houden aan het verkeersreglement.
   2) Mailadressen bevinden zich op alle sites ter wereld achter het woord “contact”: https://fietsbult.wordpress.com/contact/
   3) Fietsbult heeft rechtsboven een zoekfunctie. Een eenvoudige zoekopdracht “rood licht” levert dit op: https://fietsbult.wordpress.com/?s=rood+licht
   Hopelijk is dit voldoende lectuur om een genuanceerd beeld te vormen over de Fietsersbond.
   We wensen u veel leesgenot.

   Met vriendelijke groeten,

   Yves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: