Een facebookgesprek

Dag Y, jij bent veel met fietsen bezig.
Ik wil je mijn verhaal vertellen van Zinloos geweld.
Ik was met de fiets en ben zeer doelgericht aangevallen door een fietser die geruisloos achter me opdook, de fiets onder me wegschopte en wegspurtte zonder omkijken alhoewel hij me hoorde roepen wist dat zijn actie geslaagd was.
Hij is quasdi gemaskerd door een capuchon helemaal over zijn hoofd.
De gevolgen zijn erg want ik reed vrij normaal qua snelheid, op klaarlichte dag om 16.20 aan Bij St Jacobs.
Meniscus en kruisbanden geraakt en werkonbekwaam en misschien ook operatie.

Kan je dit via je BOND bekendmaken dat er een gek rondrijdt die met genoegen mensen doet vallen.
Ik heb dit ook reeds gemailed aan de burgemeeester die prompt reageerde met mail aan de korpschef om naar die kerel uit te kijken. Die gast heeft dat nog gedaan want daar ben je in geoefend om vanop een fiets uit te halen naar een andere fietser en er als een duivel vandoor te spurten.
..
Hey K,
Aiai, wat een zot, en merde voor jou (en anderen).
Kan je ook wat cijfers geven: datum, uur, zeer exacte locatie?
Of het in een gedetaïlleerd verslagje van de feiten gieten?
y
..
Ik zal je het verslag doorsturen dat ik naar de burgemeester mailde. Komt er zo aan.
..
Geachte heer burgemeester

Afgelopen vrijdag de dertiende januari om 16.20 is me iets akeligs overkomen dat ik nooit had verwacht in mijn eigen stad.
Ik werk bij VDAB en vertrek na het werk uit de Kongostraat met de fiets.
Blij gezind met een mooi weekend vol plannen in zicht.
.
Op St Jacobs ben ik op mijn fiets in de straat parellel met de kerk en het plein, ben ik zomaar onderuitgeschopt door een fietser, een jonge kerel helemaal onherkenbaar met capuchon, die uit het niets geluidloos achter me opdook en ter hoogte van mij de fiets onder me weg schopte. Zonder een woord. Echt akelig!
Al roepend en vallend zag ik hem zonder omkijken de hele straat uitfietsen en de Wijzemanstraat inslaan naar de Vrijdagsmarkt.
Toen was ik 100% zeker dat het opzet was.
De gevolgen zijn er naar: met ambulance weggevoerd en mijn knie is zo groot als een pompelmoes.
Geen beweging mogelijk en ik ben in afwachting van een MRscan en bezoek aan de specialist voor een operatie van de meniscus.
.
Ik ben helemaal geradbraakt en mijn been is een ramp.
O.K. al goed dat ik niet op mijn hoofd ben gevallen of mijn mond!

Ik weet niet wat zo een gast bezield.
Dat beeld achtervolgt me wel want het was zo efficiënt in blitz uitgevoerd zonder risico voor zichzelf dat hij dat zeker nog al heeft gedaan en gaat doen.

Naar de politie moet ik nog, geen getuigen.
En de politie had die vrijdagavond geen tijd om mee te komen met de ambulence en vragen dat ik zelf aangifte kom doen op kantoor.
Gezien mijn toestand is dat niet mogelijk.

Ik wil u dat voorval laten weten omdat ik voel dat dit geen eenmalig feit is.
Het is de eerste maal dat ik in mijn stad met zo een afschuwelijk iets ben geconfronteerd en het geeft me een heel slecht gevoel over mijn geliefde stad.
Zo, ik dacht dat ik u dit moest laten weten.
Vrijdag de dertiende om 16.20 bij St Jacobs kan je dus al gevaar lopen.
..
Mag ik dit zo op Fietsbult zetten?
..
Y, je zou er nog aan moeten toevoegen dat ik door het bericht op facebook te plaatsen vernam dat er meerdere gelijkaardige gevallen zijn geweest allemaal in Gent.
Twee weken geleden nog aan Volta en aan de Muide.
Als de valler minder lichamelijke klachten heeft dan ik dan wordt dat niet aangegeven aan de politie.
Ik ben met een ambulance afgevoerd en heb het aangegeven.
Maar het is dus zeker een reëel gevaar dat de straten van Gent nog teistert en die kerel moet gepakt worden.
Heel magere lange kerel (1m85 op een damesfiets)

Merci voor alle steun!

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

8 gedachten over “Een facebookgesprek”

  1. Ik heb begin januari iets gelijkaardigs meegemaakt, maar gelukkig zonder brokken.
    Ik reed ’s avonds op het fietspad van de Coupure, vanuit het centrum richting Brugsepoort en haalde iemand in die zonder verlichting vrij traag fietste. Hij had ook zijn ‘hoodie’ op. Op het moment dat ik hem voorbij was en terug naar de rechterkant van het fietspad ga, hoor ik hem achter mij versnellen. Maar i.p.v. mij langs links in te halen, wringt hij zich op volle snelheid tussen mij en de berm. Het was rustig op de Coupure en dus totaal overbodig en zeer agressief. In een reflex om m’n evenwicht te bewaren (hij raakte mijn rugzak met zijn linker schouder), heb ik met m’n arm uitgehaald. Hij heeft chance gehad dat ik hem niet raakte, anders lag hij in de vaart. En misschien heeft die reflex mij behoed voor een ergere sabotage-actie. Ik heb nog wat naar hem gescholden en proberen bij te houden, maar ondanks z’n krakkemikkige fiets (veel lawaai) was hij me te snel af…

    1. Omdat het mogelijk om eenzelfde dader gaat, kan het nuttig zijn om hier toch klacht over in te dienen. Weliswaar ligt het moeilijk omdat er geen slachtoffers zijn gevallen en er geen getuigen zijn, elke bijkomende klacht kan de politie stimuleren om harder te zoeken naar de dader.

  2. Zo erg om mee te maken! Veel sterkte!!
    Zelf heb ik eind december ook iets griezeligs meegemaakt toen ik op een zondagavond omstreeks 22:15 in de Voormuide fietste. Een auto stak mij voorbij en op het moment dat ze mij voorbijreden deden ze hun autoraampje open om een lege plastic colafles tegen mijn hoofd te gooien. Die was goed raak en gelukkig had ik een dikke extra isolerende muts op. Toen ik goed en wel besefte wat er aan de hand was waren de vogels uiteraard gaan vliegen. Daar sta je dan als fietser! Perplex om zoveel baldadigheid of hoe moet je zo iets noemen?

    1. Er bestaan nu eenmaal gekken, spijtig genoeg. Ik ben (in Antwerpen) ook al eens bewust aangereden door een automobilist die vond dat ik niet snel genoeg uit zijn weg ging. Gelukkig ook zonder ernstige gevolgen (ik kon recht blijven). Spijtig genoeg had ik toen niet de tegenwoordigheid van geest om de nummerplaat op te schrijven.

      1. Beste Renaat,

        Dit is geheel naast de kwestie, maar ik vroeg mij af of u dezelfde Renaat bent als degene die soms commentaar geeft op de blog van “de andere” Kris Peeters? Deze vraag gewoon uit nieuwsgierigheid omdat uw naam op mijn twee favoriete blogs voorkomt 🙂

  3. Is dit eigenlijk al in de lokale kranten/media verschenen?
    Snel eens rond gezocht en niks tegengekomen, het lijkt me nochtans beter dat dit verschijnt zodat mensen meer op hun hoede zijn en de dader hopelijk ook gepakt wordt.

    M’n vriendin woont op 5 minuutjes wandelen van haar werk en besloot na de feiten met die aanrander die nog steeds rond loopt met de fiets te gaan, ze voelde zich nu al veiliger, nu kan ze zelf niet meer op haar gemak met de fiets rond rijden zonder te denken dat ze ieder moment ervan geduwd kan worden.

    “En de politie had die vrijdagavond geen tijd om mee te komen met de ambulence en vragen dat ik zelf aangifte kom doen op kantoor.
    Gezien mijn toestand is dat niet mogelijk.”
    En hoe belachelijk is dit ook weer, de politie, ze hebben duidelijk andere prioriteiten.

Plaats een reactie