150 meter

Ledeberg zal de komende jaren – terecht – op vele domeinen een infrastructuurinjectie krijgen. Hierover loopt tot einde zomer een tentoonstelling in de bibliotheek van Ledeberg. Rondom het doelgebied staan 14 knappe infopanelen: 11jun08 Willme Van Gulliklaan                Er zijn al een paar preludekes te merken rond de Botermarkt/Van Gulliklaan/Hundelgemsesteenweg:  11jun08 Botermarkt11jun06 Willem Van Gulliklaan      Mooimooi. Het bordje zegt het: je kan “veilig” naar Merelbeke. Dacht je. 11jun08 Hundelgemsesteenweg Aan de bocht voorbij de Botermarkt stopt het verfstreepjes-fietspad plots. Tot aan de spoorwegviaduct ontbreekt er 150 meter fietspad (honderdvijftig meter): 11jun08 Hundelgemsesteenweg11jun08 Hundelgemsesteenweg11jun08 Hundelgemsesteenweg

Vanaf hier kan je  op een verhoogd fietspad recht naar Merelbeke/de Ringvaart.

Dit is een typische missing link. Ik weet wel, een verfstreep is maar een verfstreep. Die streep geeft je als fietser wel rechten. De assertieve fietser trekt zich dit alles niet aan. Voor de anderen – de meerderheid- is dit de hel. Rest nog het voetpad:11jun08 Hundelgemsesteenweg         Ik heb geen idee wie de wegbeheerder is.

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

2 gedachten over “150 meter”

  1. oh, ja: dat stukje Ledeberg is er ook nog.
    sinds er een fietspad langs de Schelde ligt, ga ik nooit meer via de Hundelgemse Steenweg.
    Jaren geleden, tijdens de eerste vergaderingen over het “fietsbeleidsplan” werd dit stuk reeds door Perpetuum op de korrel genomen; de beleidsmensen en technici bevonden dit stuk weg te smal voor twee fietspaden en één parkeerstrook.
    Dan maar: 1-gemengd verkeer met 2-verkeersremmende maatregelen. “1” is inmiddels gerealiseerd….
    Dit lijkt mij naast wat drempelwerk een goede plek voor een fietssugestiestroken, zoals ze nu te bewonderen zijn op de Dendermondsesteenweg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: