Lazy

Zondag fietste ik van Brugge naar Gent. ’s Voormiddags gewerkt. Ideaal weer. Exact 50 km van mijn werk naar huis. Dat is even ver als Zelzate heen en terug. A lazy sunday afternoon. Ik volgde de LF5, en dat was op grondgebied West-Vlaanderen vooral genieten.

27sep09, 14u05, kanaal Gent-Oostende
27sep09, 14u05, kanaal Gent-Oostende

27sep09, 14u14, Kanaal Gent_Oostende te Beernem
27sep09, 14u14, Kanaal Gent-Oostende te Beernem
Het parcours langs het kanaal Gent-Oostende is aangenaam en vrij degelijk. Er zijn nog een paar mindere kruispunten, en op sommige plaatsen mag de veegmachine vaker passeren:
27sep09, 14u23, Beernem
27sep09, 14u23, Beernem
Let ook op het afsluithek. Langsheen het kanaal liggen er verschillende. Dat doet me vermoeden dat ze ooit geplaatst zijn door Waterwegen en Zeekanaal. Zo’n hekkens zouden van pas komen om auto’s weg te houden van het jaagpad langs de Bovenschelde naar Oudenaarde.
27sep09, 14u23, Beernem
27sep09, 14u23, Beernem

In Beernem ligt een nieuwe fietsersbrug over het kanaal.

27sep09, 14u28, Beernem
27sep09, 14u28, Beernem
De brug ligt niet ver van zo’n typisch Belgische brug. Je weet wel: zo’n hoge betonnen brug die bedoeld was om tanks over kanalen vol marineschepen te laten rijden. Als fietser was het hard klimmen op dat smal betonnen strookje. Zo’n fietsersbrug sloopt een fietsmuur, en geeft ademruimte aan een regio.
En zo’n brug is voor de wereldstad Beernem een geschikt alibi voor een officiëel openbaar document:
27sep09, 14u29, Beernem
27sep09, 14u29, Beernem

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

Eén gedachte over “Lazy”

  1. Fietsbult schreef: “Zo’n hekkens zouden van pas komen om auto’s weg te houden van het jaagpad langs de Bovenschelde naar Oudenaarde. ”

    Er zijn recent paaltjes geplaatst op het eerste stuk naar Zwijnaarde, zag ik. Met ook al remsporen ervoor, dus ze werken 🙂

    Maar straks (2010???) wordt het begin van dat jaagpad op de schop gedaan om er de R4-Zuid en op- en afrit aan te leggen. Het brugje waar nu enkel fietsers over mogen, wordt vervangen door een brug waar ook auto’s over rijden van en naar het nieuwe stuk R4.

    Het valt te vrezen dat het begin van het jaagpad/fietsroute langs de Bovenschelde gedurende heel lange tijd onbereikbaar zal zijn door deze werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: