Haven(2): poort

De haven is de poort van de stad tot de wereld. Maar waar zit de poort van de stad tot de haven?
Dit is de fietstoegang tot de haven:

23sep09, 9u27, Henri Farmanstraat
23sep09, 9u27, Henri Farmanstraat

Eind vorige eeuw creëerde men hier een onderdoorgang onder de sporen. Dat was een zegen, want je kon hier zeer lang staan wachten op goederentreinen van of naar de haven. Eén detail: bij de bouw van de tunnel was men voetgangers en fietsers vergeten. Maar wie geeft er om zo een prul? Met wat geschilderde metalen buizen creëerde men dan maar een overwegje tussen de Henri Farmanstraat en een restantje van de vroegere weg. Fietsers fietsten zelf een korter traject door het onkruid:
23sep09, 9u27, no man's land richting Vliegtuiglaan
23sep09, 9u27, no man's land richting Vliegtuiglaan

Welkom in onze groene haven!

Auteur: yves

Deze blog wil berichten over het fiets-wel en wee in een leuke stad.

3 gedachten over “Haven(2): poort”

 1. Ook hier passeert het officiële traject voor fietsers langs van die ambetante hekken, waardoor bijvoorbeeld mensen met fietskarren (kinderen-, bagage-, hondenkarren), bakfietsen, aanhangfietsen, tandems… in de problemen komen.

  1. Dat zijn van die hekken waar je geconcentreerd op moet letten om rond te rijden, waardoor de aandacht voor het echte gevaar (de spoorovergang) verslapt…
   Daarom denk ik dat zulke hekken een negatief effect hebben op de verkeersveiligheid.

   Stel je eens voor dat er aan iedere spoorwegovergang, ook voor auto’s, een slalomparcours staat. De bevoegde schepen of minister zou weggelachen worden 🙂

 2. Ik passeer hier (minstens) 2 keer per dag met de fiets. Om de eenvoudige reden dat ik vanuit Oostakker richting Rabot moet en dat dit eigenlijk de enige toegangsweg naar Gent is. Of ik zou moeten omrijden via Dampoort. (Skylla of Charybdis)

  De slalomhekken storen mij niet, wel het zeer fiets-onvriendelijk wegdek en de diep liggende treinsporen. Je ziet trouwens aan de eerste foto dat je deze overweg niet kan nemen terwijl je nog op het zadel zit, een blauw zitvlak zou het resultaat zijn. Deze fietsdoorgang is een echte schande. Nochtans echt een belangrijke verkeersas, er passeren hier honderden Glorieux-scholieren per dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: