Mail: bladeren fietspad Alfons Braeckmanlaan

Van: Patrick Vleeschouwer
Verzonden: zondag 13 januari 2019 14:17
Aan: ‘INFO’
CC: gentinfo.midoffice@stad.gent; kern@fietsersbondgent.be; schepen.watteeuw@stad.gent; schepen.vanbraeckevelt@stad.gent
Onderwerp: RE: Webformulier – bladeren fietspad Alfons Braeckmanlaan – GENTINFO-18-118066

Beste iedereen

Betreft: Alfons Braeckmanlaan (vooral aan het stuk tussen Victor Braeckmanlaan en Koerspleinstraat)

Ik heb in het mobiliteitsnieuws van Gent vernomen dat de Alfons Braeckmanlaan een belangrijke fiets-as is (interregio) en vroeg me af waarom dan deze dan zo niet behandeld wordt.
1. De massa’s bladeren worden niet spontaan geveegd, op 6/12/18 heb ik gevraagd om de bladeren op te ruimen (goten en rioleringsroosters zitten volledig dicht, op 13/01/19is dit nog steeds niet volledig gedaan: zie bijgevoegde foto… op sommige plaatsen ontstaat een gladde smurrie.


2. Ik heb al eens geklaagd dat er tussen de betonplaten af en toe veel niveauverschil zat… op mijn vraag hebben ze op één plek een niveauverschil van 7 cm! wat meer effen gemaakt. Ik meldde toen dat er nog veel plaatsen zijn waar boomwortels de betonplaten naar boven duwen… in 2013 heb ik hierdoor in combinatie met bladeren hierdoor na een val een sleutelbeen en 3 ribben gebroken…

Ik hoop dat aan deze fiets-as meer aandacht zal worden besteed. Er zal in de toekomst misschien gedacht moeten worden aan een ingrijpende oplossing i.p.v. iedere oneffenheid een laagje asfalt te geven… o.a. ook het fietspad een beetje verbreden, nu kan je nauwelijks voorbijsteken…

De vorig jaar geplaatste straatverlichting aan de linkerzijde (staduitwaarts) is echt een goede zaak!

Hartelijke groet

Patrick Vleeschouwer

10 gedachten over “Mail: bladeren fietspad Alfons Braeckmanlaan”

  1.         En als we dan toch bezig zijn: laten we het stukje dubbelrichting fietspad doortrekken tot aan de ingang van de voetbalclub Jaco. Daar gaan veel kinderen sporten, en na de training kunnen die dan terug richting Rozebroeken zonder twee maal te moeten oversteken.
    

    Of misschien nog beter: maak de hele A.braeckmanlaan enkelrichting en gebruik de vrijgekomen rijstrook om een brede fietslaan in te richten onder de bomen.

  2. Aan de doorsteek aan het zwembad zijn ze al 2 weken aan het groen met zwaar materiaal aan het werken en de doorsteek is bijgevolg ook vol modder. Waarom fietsers niet in voorrang zit bij oversteek aan toegangsbaan zwembad is ook een raadsel.

  3. Deze plek is al langer achtergesteld. Mijn zoon is er een paar jaar geleden gevallen met de fiets toen hij uitgleed op de gladde smurrie (combinatie gevallen bladeren en regen).
    Ivago is toen komen vegen. Maar we kregen wel de opmerking dat 1) het niet de verantwoordelijkheid is van Ivago omdat de afgevallen bladeren van bomen op privé terrein zijn (maar die wel over het fietspad hangen) – “systeem paraplu” dus en 2) dat fietsers daar voorzichtig moeten rijden als het wegdek mogelijks glad is – “victim blaming” dus. Tja…..

    1. Ze hebben wel gelijk als ze beweren dat je je snelheid moet aanpassen aan de omstandigheden. Maar ik heb er wel problemen mee dat ze het steevast ge-/misbruiken bij fietsers en niet gebruiken bij het gemotoriseerd verkeer. Als een auto de kant ingaat door een vuil wegdek wordt eerst gezocht naar degene die het wegdek zo heeft achtergelaten en wordt deze verantwoordelijk gesteld. Bij fietsers lossen ze het op door “je moet je maar aanpassen aan de omstandigheden”.

    2. Er is niet veel dat je kan doen om ‘voorzichtig’ te zijn. Trager rijden helpt niet echt tegen het wegglijden. Als het volgende week gaat vriezen wordt de natte smurrie een hobbelig ijsveld. Dan is de weg pas echt onberijdbaar, met wat soort voorzichtigheid ook.

Plaats een reactie