Verkeerssnelnieuws

R4 vanuit Sint-Kruis-Winkel richting Zelzate

Het project R4WO meldt:

Vanaf maandag 24 juni tot eind oktober 2024 wordt hetfietsverkeer ter hoogte van de Albert De Smetstraat in Sint-Kruis-Winkel omgeleid. Dat is een gevolg van de rioleringswerken die starten in de Nonnestraat ter voorbereiding van de toekomstige fietssnelweg. Het huidige fietstracé langs de R4 wordt vervangen door een tijdelijk tracé dat via de Kattenhoekstraat en Albert De Smetstraat tot in de Hullebusstraat zal lopen. Vanaf de Hullebusstraat kunnen fietsers opnieuw de R4 op.

Westerringspoorbrug (Blauwe brug)

Agentschap Wegen en Verkeer pakt de verschrikkelijke oversteek van de Brugsevaart ter hoogte van de Blauwe brug aan. De hoogteverschillen en scherpe bochten lieten dan ook al heel wat fietsers onzacht kennis maken met de straatstenen. We zijn voorzichtig hoopvol over de nieuwe inrichting.

Tot dan zullen we even op onze tanden moeten bijten. De werken verlopen gefaseerd:

  • 24 juni tot 19 juli: lokale hinder, alle bewegingen blijven mogelijk voor voetgangers en fietsers
  • 20 juli tot 11 augustus: Gentse feesten / bouwverlof: er wordt niet gewerkt; minimale hinder
  • 12 augustus tot 30 augustus: brug afgesloten, met omleiding via de Guislainbrug. Dat is het dichtstbijzijnde alternatief, maar vooral aan te raden voor de assertieve fietser. Afhankelijk van je bestemming kan de Groendreefbrug (Elyzeese Velden; +5 minuten) of de Mariakerkebrug (Brugsesteenweg aan Mariakerke Post; +10 minuten) een veiliger alternatief zijn.
  • 31 augustus tot 13 september: lokale hinder, alle bewegingen blijven mogelijk voor voetgangers en fietsers

Spooroverweg Buitensingel – Maïsstraat

Ter plaatse verscheen een aankondiging: “overweg afgesloten van 24/06 20:00h t.e.m. 12/07 18:00h”. Meer informatie krijgen we niet gevonden. Zouden eindelijk de hobbelige houten balken vervangen worden door een comfortabel alternatief?

Coupure Rechts – Duizend Vuren – Brugsepoortstraat

Na de tramwerken is de Coupure Rechts sinds donderdag 20 juni officieel weer open. Het kruispunt Duizend Vuren (Contributiestraat / Noordstraat / Begijnhoflaan / Brugsepoortstraat) blijft nog afgesloten tot en met 12 juli. Ook de Brugsepoortstraat zelf tussen het kruispunt en de Begijnengracht wordt tussen 24 juni en 12 juli afgesloten om de spoorvorming in het asfalt te herstellen.

Eén gedachte over “Verkeerssnelnieuws”

  1. Het is inderdaad pijnlijk dat de enige informatie over de spoorwegovergang Buitensingel-Maïsstraat enkel letterlijk ter plekke te vinden is. Voor de Bloemekenswijk en de talrijke gebruikers van het Westerringspoor is dit een belangrijke verbinding. Ik heb gemaild naar Infrabel en Stad Gent om minstens aankondigingen te plaatsen verderop. Helaas nog geen reacties ontvangen… Johan E

Plaats een reactie